Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Epicurius

Beschrijving

1. Studiekeuzeondersteuning Leerlingen zullen toegang krijgen tot onderwijsmateriaal van eerstejaarsvakken van verschillende faculteiten en universiteiten aangeboden door de professoren van deze vakken. Doordat het onderwijsmateriaal momenteel een blinde vlek is voor deze leerlingen, kunnen zij zich geen correct, objectief en representatief beeld vormen van het onderwijsmateriaal. Het onderwijsmateriaal van Epicurius zal deze leerlingen een eerste indruk geven van het niveau en de moeilijkheidsgraad van een vak/opleiding en zal tevens kunnen gebruikt worden als voorbereidingsmateriaal. Vandaag is een fractie van dit materiaal offline raad te plegen op infodagen en is het materiaal zelf nergens online te vinden. 2. Bijlessen Leerlingen zullen toegang krijgen tot online bijlessen én instructievideo’s voor het secundair onderwijs waarin verschillende vakgerelateerde vragen beantwoord zullen worden en een forum waar de leerlingen met elkaar kunnen communiceren. Vandaag zijn er zeer weinig gratis alternatieven voor betaalde bijlessen en betaalde video’s (behalve willekeurige video’s op youtube etc.). 3. Toekomstoriëntatie Leerlingen zullen toegang krijgen tot interviews met jonge professionals waarin de leerlingen geïnspireerd, gemotiveerd en geïnformeerd zullen worden. In deze interviews zullen de leerlingen geïnformeerd worden over het af te leggen traject in het hoger onderwijs en het leven na het hoger onderwijs (mogelijkheden, vooruitzichten etc).

Doel

H&H Education wil via haar project Epicurius de barrières voor kansarme leerlingen die een studie in het hoger onderwijs in de weg staan wegnemen. Epicurius introduceert een online aanpak welke is gebouwd op drie complementaire pilaren, namelijk studiekeuzeondersteuning, bijlessen en toekomstoriëntatie. Deze elementen zullen gecentraliseerd en aangeboden worden op een online platform (www.epicurius.be).

Cookie policy