Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Patiëntenzorg

Beschrijving

De klassieke geneeskunde komt steeds op de eerste plaats en een klassieke behandeling van leukemie moet altijd de basis zijn. Operatie, chemotherapie, radiotherapie, stamceltransplantatie daarvan is bewezen dat ze werken. De klassieke geneeskunde is tegelijk echter kortzichtig en bekijkt het lichaam vooral als een verzameling van organen en een systeem van moleculen en kijkt daarbij te weinig naar het belang van een gezonde geest, te weinig naar de mens als geheel. Wij met de Stichting ME TO YOU zijn er rotsvast van overtuigd dat een mens veel méér is dan die verzameling maar een complex energetisch systeem waarin de kracht van de geest als element in een genezingsproces een belangrijke rol speelt en waarvan de brandstof de HOOP is. Het succes van een behandeling wordt duidelijk beïnvloed door de ingesteldheid, de mindset. Wij geloven sterk in de kracht van de geest als element in het genezingsproces. Het gaat om het geloof in genezing, het vechten tegen de ziekte, het optimisme. Hoop is daarin essentieel. En hoop kan je vinden in de aandacht die anderen aan jou besteden. Aandacht = energie. "Samen sterk" De kerngedachte van aanvullende behandelingen is wat het energetisch systeem wordt genoemd. Via dergelijke aanvullende behandelingen wil onze Stichting ME TO YOU haar steentje bijdragen en ervoor zorgen dat patiënten en hun directe omgeving psychisch sterker staan tegenover de last van de diagnose, de ziekte, de behandeling en alle mogelijke fysieke en andere nevenwerkingen ervan. Een mens moet blijven functioneren en dat hangt niet enkel af van het lichamelijk in orde zijn. We moeten het ruimer bekijken dan de klassieke geneeskunde. Het is niet het één of het ander. "Samen sterk"

Doel

Eén van de doelstellingen van ME TO YOU is de levenskwaliteit van de leukemiepatënten te verbeteren via diverse projecten voor ondersteuning en aanvullende behandelingen.

Cookie policy