Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Onderwijs

Beschrijving

Onderwijs is een basisrecht en geeft kinderen toekomst. Wij willen geen enkel talent laten verloren gaan en de sociale en economische weerbaarheid van kwetsbare kinderen/jongeren versterken. Ons motto: als je mensen ontwikkelt, ontwikkel je een maatschappij en bestrijd je armoede. Elke maand betaalt Zaba Kina vzw 50 % van de salarissen van 10 leerkrachten en een pedagogische directrice van de lagere school met 575 leerlingen. De salarissen van de 12 leerkrachten van hun middelbare klassen betalen ze autonoom met schoolgeld van externe leerlingen. Studiekosten van een 40-tal wezen in het hoger middelbaar en van 8 universiteitsstudenten betalen we trimestrieel. Creroea startte ondertussen een extra scholenproject in Kinzau Vuete (70 km van Boma). Met onze steun rehabiliteerden zij leegstaande gebouwen en vanaf 1 september 2018 kunnen hier bijna 500 kinderen naar school: kleuter, lager en middelbaar onderwijs. Sinds januari 2019 draait hun bakkerij hier op volle toeren . Een weeshuis en medisch centrum staan nog in de steigers. Mensen in Kinzau Vuete lijden onder een chronisch watertekort. De installatie van extra waterputten op korte termijn is daarom cruciaal.

Doel

Talentontwikkeling

Cookie policy