Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De "sociale , educatieve permacultuurtuin" van Camelia

Beschrijving

Een multifunctionele, participatieve, educatieve permacultuurtuin met mogelijkheden tot polyvalent gebruik (moestuin en centraal gazon bruikbaar als buitenlokaal, vergaderruimte, feestlocatie en speelruimte). Een groene oase midden in het hart van de stad in een wijk waar weinig groen is. Waar mens in aanraking kan komen met elkaar en de natuur, waar een biotoop is voor verschillende planten en dieren om zo een bescheiden bijdrage levert aan het verhogen van de biodiversiteit in onze hoofdstad. Het hele project zal mensen sensibiliseren en informeren in verband met gezonde, biologische, lokale voeding. Informatie die het kansarme publiek van Camelia en andere vzw's , zonder projecten als het deze, vrijwel niet bereikt. Bovendien worden niet alleen onze mensen aangesproken maar wordt de tuin en de infomomenten rond permacultuur opengesteld voor de buurt. Waardoor dit project ook een grote sociale waarde en een voorbeeldfunctie krijgt!

Doel

Naast een intelligent ontwerp van de fysieke ruimte willen we ook een sociale ruimte creeëren. Niet alleen voor de tuiniers en onze leerlingen, maar ook voor de buurt. Van maandag tot donderdag van 9u30 tot 20u is iedereen welkom, om de moestuin te bezoeken of van het zonnetje te genieten, of om dat broodnodige stukje speelruimte voor de kinderen te vinden. We willen een ontmoetingsruimte creëren voor de verschillende culturen en lagen van de bevolking die de centrumwijk rijk is. We willen graag een voorbeeldtuin maken waar we het concept permacultuur in vormingen kunnen uitleggen. Daarnaast zijn er in onze tuin ook feestjes, met BBQ van zelfgeoogste groentjes.

Cookie policy