Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Inclusieve educatie

Beschrijving

Eind 2013 werd het inclusief educatieproject in Lubumbashi opgericht om kinderen met een visuele beperking op te nemen in het ‘gewone’ onderwijs. Om de integratie in de gemeenschap te bevorderen, kiezen ouders zelf een buurtschool voor hun kind. Een gespecialiseerde leerkracht volgt de leerlingen individueel op en ondersteunt de klasleerkracht. Indien nodig ontvangen de kinderen hulpmiddelen zoals een schrijfplank of een vergrootglas zodat ze de les beter kunnen volgen. Daarnaast organiseert het team geregeld begeleidingssessies voor ouders en leerkrachten om hen bewust te maken van de capaciteiten van hun kinderen en de uitdagingen van inclusief onderwijs.

Doel

Blinde en slechtziende kinderen integreren in 'reguliere' scholen.

Cookie policy