Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Oogzorg

Beschrijving

Voor LICHT VOOR DE WERELD is de strijd tegen vermijdbare blindheid de allerhoogste prioriteit. Wij ondersteunen de opstart van oogziekenhuizen in regio’s waar oogzorg zo goed als onbestaand is en helpen bij de verdere ontwikkeling van bestaande oogunits. Bedoeling is oogzorg toegankelijk te maken voor de allerarmsten. LICHT VOOR DE WERELD staat voor holistische en duurzame oogzorg. We willen de vele barrières overwinnen die, in het geval van de allerarmsten, de toegang tot kwaliteitszorg in de weg staan. De term holistisch betekent dat in al onze programma’s, alle aspecten van oogzorg opgenomen worden: - Vroegtijdige opsporing en oogonderzoek bij kinderen en volwassenen - Behandeling door operatie of geneesmiddelen - Visuele therapie - Opleiding van medisch en administratief personeel - Optiekzaken - Aanlevering van kwalitatief medisch materiaal

Doel

Bijdragen aan de preventie en behandeling van blindheid in Afrika - toegang tot oogzorg voor de allerarmste mensen vergroten - medisch personeel opleiden en lokale gezondheidsstructuren versterken.

Cookie policy