Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Sociale economie voor zorg

Beschrijving

Samen met de Landsbond van de Christelijke Mutualiteiten verkennen we nieuwe mogelijkheden van samenwerking tussen sociale economie en zorg. Wij toetsen inzichten en ervaringen uit Vlaanderen aan die van grote sociale werkgevers uit Italië, Polen en Spanje.

Doel

Sociale economie en zorg kunnen verrassend veel voor elkaar betekenen. Daarom slaan de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (LCM) en IN-Z de handen in elkaar. Met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) sleutelen LCM en IN-Z aan tools voor sociaal werkgeverschap in de zorg. Dat moet twee vliegen in een klap opleveren. Voor sociale-economieondernemingen: perspectief op doorstroom van kansengroepen naar zorgjobs zowel binnen de sociale economie als in de reguliere zorgsector. Voor zorgondernemers: een antwoord op de toenemende vraag naar arbeidskrachten. Want tal van jobs in de zorg zijn perfect uitvoerbaar door personen uit de sociale economie, op voorwaarde dat de arbeidsorganisatie daarop geënt is.

Cookie policy