Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemeente voor de Toekomst: Tuin van Adem en Eten

Beschrijving

1 hectare woonuitbreidingsgebied aan de rand van Sint-Denijs werd niet ontwikkeld door intercommunale Leiedal, maar werd ter beschikking gesteld voor een duurzaam en innovatief openruimteproject. Met de Tuin van Adem en Eten willen we aantonen dat voedselproductie ook op een andere manier kan, zonder de planeet uit te buiten. We willen minder bekende groenten bekendheid geven en een klein ecosysteempje creëren waar fauna en flora goed bij vaart. Hierdoor krijgen we een zeer levende bodem met voedzame groenten, kruiden en fruit.De Tuin van Adem en Eten wordt een bron van rust en verbondenheid. Iedere geïnteresseerde kan meehelpen om dat doel te bereiken. Het contact met en binnen de groep wordt versterkt via vrijwilligerswerk, educatie, oogstdagen, workshops en het voedsel dat de tuin produceert.

Doel

De Tuin van Adem en Eten wil een voorbeeld zijn en mensen aanzetten tot het krimpen van hun ecologische voetafdruk. Zo kan ieder doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt om verbetering in de wereld te brengen en dichtbij beginnen, in de Tuin.

Cookie policy