Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Inclusieve muziekvakantie in Mechelen

Beschrijving

Benjamin Haemhouts, artistiek directeur van Casco Phil, droomde al jaren van een inclusief zomerkamp voor kinderen waarbij creativiteit in de breedste zin van het woord centraal staat. Door middel van samenwerking met enkele sociale partners wilden we een aantal kinderen in kansarmoede betrekken en integreren in de groep. In de eerste week van juli 2016 werd de droom werkelijkheid. Met de stad Mechelen als thema leefden deelnemers met verschillende achtergronden zich creatief uit, musiceerden ze en kookten ze samen onder leiding van verschillende inspirerende chef-koks. Maar liefst een kwart van de deelnemers was afkomstig uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. In juli 2017 kwam er een tweede editie, met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen, ook wat betreft de deelnemers in kansarmoede.

Doel

Een muziekvakantie die zich expliciet tot doel stelt ook kinderen uit kansarme gezinnen te betrekken. Samen musiceren wordt de saus die creativiteit, gezonde voeding en kinderen met diverse achtergronden met elkaar verbindt.

Cookie policy