Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Red de Bakovens!

Beschrijving

Bakovens zijn bedreigd. Vooral de kennis om bakovens te bouwen en te gebruiken gaat verloren. Het MOT tracht dit een halt toe te roepen met het project Red de bakovens! Op www.mot.be vind je meer informatie over bakovens, tips om ze te gebruiken, te restaureren en zelfs om er een nieuwe te bouwen. Daarnaast werken we aan een on-line inventaris van bewaarde en verdwenen bakovens. Weet je ergens een bakoven staan, ken je mensen die er eentje gebouwd of gerestaureerd hebben? Stuur dan snel je informatie door naar het MOT en help zo een stukje van ons erfgoed te bewaren. Te veel theorie? Tijdens onze stage “Bouw zelf je oven” leer je al doende de kneepjes van het vak. Het gebruik van de bakoven kan je ervaren tijdens een Bak-Doe.

Doel

Opmaken van een bakoven-inventaris en een handleiding aanbieden hoe een oven zelf te bouwen.

Cookie policy