Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Fonds Gianni Eggermont

Beschrijving

Gianni Eggermont werd in 1966 in Waregem geboren met een zeldzame aandoening aan de penis exstrofia vesicae. Op zijn achtendertigste maakte hij kennis met prof. dr. Piet Hoebeke (UZGent), die hem opereerde en zo zijn leven veranderde. Op dat moment ging het om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van nieuwe technieken. Uit dankbaarheid en om de vele kinderen te helpen die geboren worden met aandoeningen van de blaas en de genitalia te helpen, richtte Gianni Eggermont het fonds, met als doel het onderzoek in de kinderurologie een duw in de rug te geven.

Doel

Het doel van het Fonds is om financiële steun te voorzien aan onderzoek in het gebied van de kinderurologie, meer specifiek in het deelgebied van de aangeboren aandoeningen. Onderzoeksdomeinen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: 1) Genitale aandoeningen bij jongens; 2) Variaties in de geslachtsontwikkeling bij jongens en meisjes; 3) Congenitale aandoeningen van de blaas in casu exstrofia vesicae; 4) Congenitale aandoeningen van de hogere urinewegen;

Cookie policy