Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Fonds Marleen Temmerman

Beschrijving

Prof. dr. Marleen Temmerman is vooral bekend als gynaecologe die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid en de rechten van vrouwen en kinderen. Ze geniet daarnaast ruime bekendheid als onderzoeker, auteur en beleidsmaker. In 1994 richtte Marleen Temmerman het International Centre for Reproductive Health (ICRH) op. Hiermee wilde ze bijdragen aan de strijd voor betere vrouwenrechten. En nu, twintig jaar later voert het ICRH, met zusterorganisaties in Kenia en Mozambique., projecten uit in Afrika, Latijns Amerika, Azië en Europa. Sinds 2012 is ze directeur van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondsheidsorganisatie in Genève. Ze is een jarenlange voortrekker in de strijd om gelijke rechten voor vrouwen. Via het Fonds Marleen Temmerman wil de Universiteit Gent eer betuigen aan deze bezielde academica en wil ze de verdere ontwikkeling van het ICRH blijven ondersteunen om zo bij te dragen tot het welzijn van vrouwen, maar ook van mannen en kinderen en van de samenleving als geheel. Omdat vrouwen het verschil kunnen maken! De inkomsten van het Fonds Marleen Temmerman worden gebruikt om de activiteiten van het ICRH wereldwijd te financieren. www.fondsmarleentemmerman.be

Doel

Het Fonds heeft tot doel de door Prof. Marleen Temmerman gestarte initiatieven binnen de UGent verder te ondersteunen, in het bijzonder het ICRH.

Cookie policy