Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: EXPERTISECENTRUM DEMENTIE VLAANDEREN

"Dementie is vooral erg als een samenleving er niet mee om kan gaan" - Jan Hoet

Adres
Pastoor Van de Wouwerstraat 2
2600 - Antwerpen - Berchem

Oprichtingsjaar
2007

Gezondheid (geestelijke) - Ouderen


Telefoon (algemeen nummer)
036095614

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de negen regionale expertisecentra dementie willen dementie in de samenleving op de agenda plaatsen om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren.

MISSIE

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de negen regionale expertisecentra dementie willen dementie in de samenleving op de agenda plaatsen om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren.
FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

300.000€- 500.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 5 tot 9

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Campagne Vergeet dementie. Onthou mens

  Eerstelijnsprofessionals komen vanuit hun werking vaak in contact met mantelzorgers. Ze kunnen dan ook ondersteunen waar nodig, een belangrijke signaalfunctie opnemen in het detecteren van noden van mantelzorgers en eventueel doorverwijzen. Met dit project zetten we in op het versterken van de verbinding tussen mantelzorgers…

  MEER

 • FAZODEM

  Meer info op www.onthoumens.be

  MEER

 • Oog voor mantelzorg

  Voor wat de medicatie betreft hebben deze patiënten een grote kans op zowel overdosering als onderdosering. Gezien de huidige beleidscontext waarin bepleit wordt dat personen met dementie veel langer in de thuiszorg of eerste lijn verblijven, is het aangewezen de farmacotherapie te bewaken.. De huisapotheker…

  MEER

 • Organisatie van vakantiekampen voor kinderen van mensen met jongdementie

  Ook de gezonde ouder is hier welkom. Hier kunnen ze in een ongedwongen sfeer tussen de activiteiten door hun specifieke problemen ventileren en bespreken. Met aanwezigheid van professionele hulpverleners (arts, psycholoog, ...). We bieden dit gratis aan. Giften aan onze organisatie gaan ook naar dit…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy