Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ondernemers Zonder Grenzen vzw (OZG) Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ONDERNEMERS ZONDER GRENZEN

Lets make deserts green...

Adres
Vestingslaan 55
2610 - Antwerpen - Wilrijk

Oprichtingsjaar
2007

Migratie/integratie - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+32 (0)495770600

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
In de Sahel bestaat de samenleving vooral uit dorpen waar aan landbouw gedaan wordt. Daarnaast trekken nomaden zoals Peuls met hun vee door de Sahel, op zoek naar voedsel voor hun dieren. Door de courante droogtes en pover beheer gaat dit echter met vele moeilijkheden…

MISSIE

In de Sahel bestaat de samenleving vooral uit dorpen waar aan landbouw gedaan wordt. Daarnaast trekken nomaden zoals Peuls met hun vee door de Sahel, op zoek naar voedsel voor hun dieren. Door de courante droogtes en pover beheer gaat dit echter met vele moeilijkheden gepaard. Gebieden worden overbegraasd en de weinige bomen die er nog staan worden soms ook nog gekapt, wat de verwoestijning nog meer versnelt. Conflicten ontstaan wanneer het vee foerageert in de velden of tuinen van de landbouwers. Lees er meer over op onze pagina over op https://www.ozg.be/nl/ons-project/situering/ Om tot een duurzame oplossing te komen, heeft OZG een uitgekiend concept uitgewerkt. De ontwikkeling er van gebeurde in Burkina Faso, waar we gedurende 10 jaar (2007-2017) een succesvol herbebossingsproject hebben uitgewerkt, opgestart en onderhouden in de Sahel-streek. De lokale organisatie in dit land kan nu verder, en vanaf 2018 passen we onze methodes in aangepaste vorm toe in de Sahel-streek van Senegal.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

500.000€ - 1.000.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Bomen die tellen

    Aanleggen van Agrobossen voor Arabic gum productie en CO2-captatie

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy