Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

YOUCA (Zuiddag) Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: YOUCA

YOUth for Change and Action

Adres
Nijverheidsstraat 10
1000 - Brussel

Oprichtingsjaar
2006

Jongeren - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
028932508

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken rond belangrijke maatschappelijke thema’s en door hen…

MISSIE

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken rond belangrijke maatschappelijke thema’s en door hen te ondersteunen in hun engagement. Daarnaast zorgen we voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven. Wat doen we? Elk jaar in oktober organiseren we de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse leerlingen van het 4e tot 7e jaar secundair onderwijs engageren zich om één dag te gaan werken. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In 2021 werken we rond gelijke kansen en non-discriminatie, in Brazilië, Filipijnen en België samen met KIYO ngo. Wat is onze visie? YOUCA werkt op een actieve en ervaringsgerichte manier. Jongeren doén iets bij YOUCA, tonen hun engagement en zetten stappen naar een maatschappelijk leiderschap. YOUCA biedt jongeren de kans om zichzelf te ontplooien, om inzicht te verwerven in zichzelf in relatie tot de ander en de wereld. Jongeren ontwikkelen hier competenties in functie van een actief engagement voor de toekomst. YOUCA waardeert de inzet van jongeren voor de samenleving. YOUCA gelooft in de kracht van jongeren wereldwijd. Leeftijdsgenoten (peer-to-peer) uit verschillende contexten leren van elkaar en stimuleren elkaar om samen te werken op lokaal of (inter)nationaal niveau. YOUCA wil dat de stem en daadkracht van jongeren de publieke opinie, relevante maatschappelijke actoren en beleidsmakers positief beïnvloedt. YOUCA werkt aan een duurzame, rechtvaardige en solidaire samenleving waar mensen en organisaties verantwoordelijkheid opnemen voor elkaar, sociale ongelijkheid bestrijden en handelen binnen de ecologische grenzen. YOUCA bouwt daarom een netwerk uit van pioniers en relevante maatschappelijke actoren om samen de toekomstdroom waar te maken.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • #impACT

  Via de YOUCA Action Day steunen we projecten wereldwijd. Het grootste project van 2020-2021 is in Brazilië en de Filipijnen, i.s.m. KIYO ngo.

  MEER

 • YOUCA Action Day

  Tijdens de YOUCA Action Day gaan 15 000 leerlingen voor één dag werken, zij staan hun loon af aan jongerenprojecten wereldwijd. In het voortraject werken we met VIP-leerlingen die een vormingsdag volgen om draagvlak te creëren op hun school en zijn er 5 jongerenambassadeurs die…

  MEER

 • TRY//ACT

  TRY//ACT is een traject van één jaar waar jongeren een mondiale uitdaging concretiseren naar hun leefomgeving, acties bedenken om hieraan te werken en deze ook uitvoeren - i.s.m. Globelink.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy