Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vzw See&Smile Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SEE AND SMILE

Adres
Gentsesteenweg 109
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
2006

Gezondheid (fysieke) - Opleiding/tewerkstelling


Telefoon (algemeen nummer)
056258191

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Er worden humanitaire missies georganiseerd in onderontwikkelde regio’s in derdewereldlanden: medische consultaties en operatieve ingrepen, opleiding en/of bijscholing aan de lokale gezondheidswerkers. Die missies worden uitgevoerd door plastische chirurgen, oogartsen, anesthesisten, tandartsen, optiekers, verpleegkundigen en niet medisch geschoolde vrijwilligers naargelang de vraag en de noodzaak…

MISSIE

Er worden humanitaire missies georganiseerd in onderontwikkelde regio’s in derdewereldlanden: medische consultaties en operatieve ingrepen, opleiding en/of bijscholing aan de lokale gezondheidswerkers. Die missies worden uitgevoerd door plastische chirurgen, oogartsen, anesthesisten, tandartsen, optiekers, verpleegkundigen en niet medisch geschoolde vrijwilligers naargelang de vraag en de noodzaak ter plaatse. Zij gaan op volledig vrijwillige basis meerdere keren per jaar naar verschillende landen van Afrika en Azie ( hier meer bepaald Myanmar het vroegere Birma), om daar vooral Cataract operaties, behandelingen bij gespleten lip en verhemelte en tandheelkundige ingrepen uit te voeren. Er worden ook gratis brillen uitgedeeld na een voorafgaand oogonderzoek om zoveel mogelijk mensen te helpen. Onze missies zijn volledig vrijwillig. Elke deelnemer staat zelf in voor de kosten van vervoer en verblijf. De vliegtickets voor de verpleegkundigen worden deels bekostigd door benefietopbrengsten. Medicatie, instrumentarium en anesthesietoestellen , welke na onze missie ter plaatse blijven voor de lokale artsen, worden eveneens bekostigd door See&Smile. Ook de opleiding van een lokale artsen en andere medisch geschoolden wordt door onze VZW voorzien. Sommige artsen in opleiding krijgen de kans om naar Belgie te komen voor een gerichte specialisatie.In meerdere Afrikaanse landen worden ook hospitalen gebouwd als de lokale infrastructuur ontoereikend is. Op onze See&Smile missies worden er jaarlijks tot 10000 mensen onderzocht waarvan we 1200 kinderen en volwassenen effectief kunnen opereren.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Missie ivoorkust

  in afgelegen dorpen tandzorg, oog consultaties en katarakt operaties

  MEER

 • Missie filipijnen

  in samenwerkeing met de studenten van Kulak Kortrijk naar afgelegen dorpen tandzorg, oog consultaties en katarakt operaties

  MEER

 • Missie Rwanda

  in afgelegen dorpen tandzorg, oog consultaties en katarakt operaties

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy