Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Music Fund Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: MUSIC FUND

Muziek als instrument voor ontwikkeling, dialoog en vredesopbouw

Adres
Koninginnegalerij 28
1000 - Brussel

Oprichtingsjaar
2006

Cultuur/patrimonium - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
0492081308

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het motto van Music Fund is ‘Give Music a Chance’. De initiatiefnemers van Music Fund stelden een praktische nood aan muziekinstrumenten vast in bepaalde gebieden. Door de invulling van deze noden en het verschaffen van muziekinstrumenten gaf Music Fund mensen de kans om muziek te…

MISSIE

Het motto van Music Fund is ‘Give Music a Chance’. De initiatiefnemers van Music Fund stelden een praktische nood aan muziekinstrumenten vast in bepaalde gebieden. Door de invulling van deze noden en het verschaffen van muziekinstrumenten gaf Music Fund mensen de kans om muziek te maken. Om muziek te maken heeft men muziekinstrumenten nodig, maar ook mensen die voor het onderhoud van deze instrumenten instaan. Het werd snel duidelijk voor de organisatie dat muziek kon worden beschouwd als een instrument voor ontwikkeling. De kans om muziek te maken zorgt voor ontplooiingsmogelijkheden voor zowel jonge muzikanten, als voor zij die opgeleid zijn als hersteltechnici. Voor hen én de hele gemeenschap waartoe zijn behoren, kan muziek een persoonlijke, sociale en economische vooruitgang betekenen. Music Fund focust zich vooral op de toegang tot muziekinstrumenten door het verzamelen van instrumenten, het herstel ervan en de schenking aan de partnerscholen. Music Fund organiseert ook workshops en opleidingsprogramma’s om de studenten van de partnerscholen te leren hoe ze instrumenten kunnen herstellen. De workshops vinden plaats in de regio’s waar de partnerscholen zich bevinden. Langere opleidingen in het herstellen van instrumenten worden gegeven in internationale scholen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

200.000€ - 300.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy