Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Bednet vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: BEDNET

Mee met de les, en al de rest

Adres
Bongenotenlaan 134/4
3000 - Leuven

Oprichtingsjaar
2004

Kinder- en jongerenrechten - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
0032 16 20 40 45

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Met synchroon internetonderwijs garandeert Bednet voor zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas. Sinds 1 september 2015 is synchroon internetonderwijs verankerd in het onderwijs, voor kinderen en jongeren in…

MISSIE

Met synchroon internetonderwijs garandeert Bednet voor zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas. Sinds 1 september 2015 is synchroon internetonderwijs verankerd in het onderwijs, voor kinderen en jongeren in het lager en secundair onderwijs. Bednet verbindt een leerling die door ziekte of revalidatie niet fysiek naar school kan met zijn of haar eigen klas. Een Bednetter volgt dus live met eigen klasgenoten de les. De leerlingen en de leerkracht in de klas kunnen de leerling zien op het scherm achteraan op de computer. De leerling ziet via de webcam de hele klas en het bord, kan vragen van de leerkracht of de leerlingen beantwoorden, kan toetsen maken, zelf presentaties geven of meedoen aan een groepswerk. Het lesvolgen is dus interactief zoals dit ook zou zijn wanneer de leerling in de les zou zitten. Leerachterstand beperken en het isolement van de zieke leerling doorbreken staan centraal. Bednet installeert volledig gratis aan de scholen en de leerling een computer met webcam en een scanner/printer. Tevens zorgt Bednet gratis voor een internetlijn indien er geen of voldoende sterke verbinding aanwezig is. Bednet biedt een oplossing voor kinderen van het eerste studiejaar tot het laatste secundair en dit in alle erkende gesubsidieerde scholen in Vlaanderen en Brussel. Bednet werkt steeds in overleg met de ouders, de school en met andere organisaties zoals Tijdelijk Onderwijs Aan Huis, de vrijwilligers van School en Ziek, en de ziekenhuisscholen.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 2 826 083

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 25

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Bednet wil meer dan 1000 kinderen helpen

    Voor de aankoop van computermateriaal - voor steeds meer zieke leerlingen - heeft Bednet nood aan financiële steun. Daarnaast wil Bednet ook innoveren. Momenteel werken we aan een nieuwe mobiele unit om mee te zijn met de mobielere vormen van onderwijs die in scholen gebruikt…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy