Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Bolwerk Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: Bolwerk

Bij Bolwerk staan creatie, ontmoeting en verwondering centraal.

Adres
Spinnerijstraat 105
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
2003

Cultuur/patrimonium - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
0495 783599

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Ontmoeting, creatie en verwondering staan centraal. De organisatie ontwikkelt en ontwerpt eigen projecten maar is eveneens een vaak gevraagde creatieve partner voor andere actoren (overheden, sociale of artistieke organisaties). Bolwerk werkt verbindend: het artistieke en het sociale, jeugdwerk en onderwijs vloeien naadloos in elkaar over.…

MISSIE

Ontmoeting, creatie en verwondering staan centraal. De organisatie ontwikkelt en ontwerpt eigen projecten maar is eveneens een vaak gevraagde creatieve partner voor andere actoren (overheden, sociale of artistieke organisaties). Bolwerk werkt verbindend: het artistieke en het sociale, jeugdwerk en onderwijs vloeien naadloos in elkaar over. A.A.P. (Atypisch Atelier Publiek) is Bolwerks uitvalsbasis en bestaat uit een maakplek en een publieksplek. In de maakplek bedenkt, ontwerpt en creëert Bolwerk interventies voor de publieke ruimte: installaties, producties, voorstellingen zien er het licht, evenementen worden er bedacht. De gemaakte concepten worden getest en daarna uitgerold in Vlaanderen, België of Europa. Er is ook plek voor andere collectieven of individuen. Bolwerk steunt jonge makers die actief zijn op straten en pleinen onder de noemer Bascule. De publieksplek is de foyer van Bolwerk: een inspirerende vrijhaven voor fris experiment. Ruimte voor ecologische, artistieke, economische en sociale experimenten. Een zoektocht naar vernieuwende connecties tussen makers, producten en burgers. Via Jongbloed is er extra aandacht voor nieuw talent. Een park en een overdekt forum met de verrassende A.A.P. Bar vormen het speelterrein. Bolwerk heeft aandacht voor duurzaamheid (gebruik van recuperatiematerialen, opstarten van lange termijn samenwerkingen, afvalarme events met een korte keten aanbod), ambacht, technische kunde, ondernemerszin (steunen van jonge, creatieve makers) en participatie (diverse groepen stimuleren om deel te nemen en mee te creëren).

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 5 tot 9

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy