Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

VZW Keur Tippi Senegal Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: KEUR TIPPI SENEGAL

Adres
Klijtberg 2 A
8570 - Anzegem - Ingooigem

Oprichtingsjaar
2011

Opleiding/tewerkstelling - Vrouwen


Telefoon (algemeen nummer)
0499800873

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het project ‘Keur Tippi’ richt zich op analfabete Senegalese vrouwen uit Mbour. Het doel van ons project is het versterken van de maatschappelijke positie van deze vrouwen door hen een brede waaier aan vormingen aan te bieden. Senegalese vrouwen kunnen beschreven worden als trots, statig…

MISSIE

Het project ‘Keur Tippi’ richt zich op analfabete Senegalese vrouwen uit Mbour. Het doel van ons project is het versterken van de maatschappelijke positie van deze vrouwen door hen een brede waaier aan vormingen aan te bieden. Senegalese vrouwen kunnen beschreven worden als trots, statig en mooi. Ondanks deze knappe en vrolijke uitstraling, hebben zij een ondergeschikte rol in hun gemeenschap. Meisjes worden amper opgeleid en worden zeer vroeg in het huishouden ingeschakeld (vanaf ongeveer 6 jaar). Vaak spreken zij enkel het lokale dialect en hebben ze geen kennis van de officiële taal, het Frans. Ons project richt zich in de eerste plaats op het aanleren van Frans aan de vrouwen. De opleiding richt zich echter niet exclusief op het leren lezen en schrijven van de vrouwen, maar wil een ruimere impact bieden door het aanleren van het Frans te combineren met technische vaardigheden. De Franse kolonisator liet in Senegal de hoge waardering voor kantoorjobs na, waardoor technische beroepen als minderwaardig beschouwd worden. Toch zijn het die jobs die een basisinkomen kunnen verschaffen aan gezinnen die het niet breed hebben. Naast de vorming die gericht is op taal en technische vaardigheden, zal er ook aandacht geschonken worden aan seksuele voorlichting en andere thema’s die de positie van de vrouwen zullen versterken. Om de toegankelijkheid van de vormingen te garanderen, zal er ook opvang voorzien worden voor de kinderen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy