Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Sociaal Winkelpunt vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: VZW SOCIAAL WINKELPUNT

Winkelen en ontmoeten

Adres
Nationalestraat 111
2000 - Antwerpen

Oprichtingsjaar
2010

Armoedebestrijding


Telefoon (algemeen nummer)
+32-3-220 12 18

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Sociaal Winkelpunt vzw heeft volgende doelstellingen: - Armoedebestrijding vanuit emancipatorische visie en aanpak organiseren - Deze visie op armoedebestrijding uitdragen bij de brede bevolking - Een forum en ontmoetingskansen bieden aan mensen in armoede - Onderlinge samenwerking tussen organisaties die armoede bestrijden - Ondersteunen van…

MISSIE

Sociaal Winkelpunt vzw heeft volgende doelstellingen: - Armoedebestrijding vanuit emancipatorische visie en aanpak organiseren - Deze visie op armoedebestrijding uitdragen bij de brede bevolking - Een forum en ontmoetingskansen bieden aan mensen in armoede - Onderlinge samenwerking tussen organisaties die armoede bestrijden - Ondersteunen van de belangenverdediging van de doelgroep, om structurele veranderingen te verkrijgen en noodhulp overbodig te maken - Kwalitatieve en duurzame tewerkstelling voor mensen in armoede Concreet realiseert Sociaal Winkelpunt vzw deze doelstellingen via het ondersteunen en coördineren van een netwerk van sociale kruideniers en/of solidaire buurtwinkels.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Samen gezond en betaalbaar koken

  Project van Sociaal Winkelpunt en CM. In de kookworkshops wordt gewerkt met recepten van de deelnemers, die worden vertaald naar een goedkope en betaalbare versie. Door de ontmoeting tijdens het koken en het samen eten ontstaan nieuwe sociale netwerken.

  MEER

 • Blinken activiteitenreeks

  Breed lokaal samenwerkingsverband in Merksem. Via familienamiddagen, het Blinken loket en de Blinken gazet worden kansengroepen toegeleid naar betaalbare vrije tijd.

  MEER

 • Project Welzijnszorg

  Creëren van nieuwe netwerken voor klanten van de sociale kruidenier via sterke lokale samenwerkingsverbanden.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy