Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

WCU-Dance vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: WORLD-CHILDREN-UNITY-DANCE

DANCE the change you want to SEE in the world

Adres
Wijgmaalsesteenweg 192A
3020 - Herent

Oprichtingsjaar
2010

Jongeren - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
0032498276771

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De werking van onze vzw WCU-Dance is volledig ten voordele van straatkinderen. Het begrip straatkinderen zien we echter veel breder dan wat men traditioneel hieronder verstaat. Naast de 'echte' straatkinderen in de 3e wereld, hebben we aandacht voor de vluchtelingen jongeren en kinderen die in…

MISSIE

De werking van onze vzw WCU-Dance is volledig ten voordele van straatkinderen. Het begrip straatkinderen zien we echter veel breder dan wat men traditioneel hieronder verstaat. Naast de 'echte' straatkinderen in de 3e wereld, hebben we aandacht voor de vluchtelingen jongeren en kinderen die in ons land 'toevlucht' zoeken, en hebben we erg veel aandacht voor de kinderen en jongeren in onze eigen buurt. Ook hier zijn vele kinderen en jongeren die het moeilijk hebben of die in een 'straatje-zonder-einde' terecht zijn gekomen. We organiseren workshops 'mondiale vorming' met een team van meer dan 20 danschoreografes in vlaamse scholen, om de wereld van de straatkinderen en vluchtelingen via een positief verhaal en via dans en yoga in 'beweging' te brengen bij de kinderen. Jaarlijks organiseren we een danswedstrijd waarbij alle kinderen van dansscholen in gans het land een choreo ontwerpen en zich inzetten tvv de straatkinderen. Bovendien bouwen we elk voorjaar samen met jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, vluchtelingen uit de asielcentra en kinderen en jongeren van diverse culturen aan een wondermooi inclusie project, de danstheatermusical SEE ! ZIE jij ook het wonder in elk kind?

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Dans met straatkinderen in de sloppenwijk van Mumbai India

    Ook de kinderen in de sloppenwijken hebben talenten. Enkele danschoreografes van onze vzw werken elk jaar terplaatse met hen via dansworkshops en maken er filmpjes van.

    MEER

  • SEE danstheatermusical inclusieproject

    In onze eigen buurt zijn vele kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Zij verdienen kansen om hun talenten in dans en zang te ontwikkelen. Onze danschoreografes en team begeleiders stappen een half jaar mee met hen op weg naar een volwassen danstheatermusical productie. Dit…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy