Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Mercy Ships Belgium Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: MERCY SHIPS BELGIUM

Met hospitaalschepen Hoop en Genezing brengen aan de allerarmsten

Adres
Excelsiorlaan 89
1930 - Zaventem

Oprichtingsjaar
2009

Gezondheid (fysieke) - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+32 2 503 64 03

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Mercy Ships is sinds 1978 een internationale liefdadigheidsinstelling die met hospitaalschepen hoop en genezing wil brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden door middel van medische hulp, ontwikkelingsprojecten en opleiding. Mercy Ships Belgie wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk…

MISSIE

Mercy Ships is sinds 1978 een internationale liefdadigheidsinstelling die met hospitaalschepen hoop en genezing wil brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden door middel van medische hulp, ontwikkelingsprojecten en opleiding. Mercy Ships Belgie wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

van 1 tot 2.000.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Projecten op het gebied van gezondheid, onderwijs, waterhuishouding en landbouw

  - Bezorgen van medische voorraden en uitrusting. - Blijvende programma’s en projecten op het gebied van schoon water en veilig sanitair, onderwijs, infrastructuur en landbouw. - In West-Afrika werd een gezondheidscentrum opgericht voor gynaecologische operaties en gezondheidshulp aan kinderen. - In de dorpen wordt poliklinische…

  MEER

 • Opleiding en training

  Onderwijs in basisgezondheidszorg. Daarnaast worden ook plaatselijke werkers in de gezondheidszorg getraind en trainen ze op hun beurt nu anderen.

  MEER

 • Medische ingrepen en verzorging

  - Operaties voor de behandeling van gespleten lip, open gehemelte, cataractverwijdering, orthopedische procedures, gezichtsopbouw en obstetrische fistelreparatie. - Tandheelkundige behandelingen.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy