Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Water voor Afrika (Watafrik) vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: WATER VOOR AFRIKA

omdat water een recht is

Adres
Brusselstraat 51
2018 - Antwerpen(2)

Oprichtingsjaar
2009

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+ 32 474 516339

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het organiseren en uitvoeren van waterprojecten en plattelandsontwikkeling in Afrika en in het bijzonder in de Sahel. Het organiseren van voorlichting en opleiding op het gebied van waterexploitatie, water harvesting en irrigatie. Het uiteindelijke doel is de gemeenschappen waar wij actief zijn boven het armoedeniveau…

MISSIE

Het organiseren en uitvoeren van waterprojecten en plattelandsontwikkeling in Afrika en in het bijzonder in de Sahel. Het organiseren van voorlichting en opleiding op het gebied van waterexploitatie, water harvesting en irrigatie. Het uiteindelijke doel is de gemeenschappen waar wij actief zijn boven het armoedeniveau te heffen via het verstrekken van gezond en permanent water, het initiëren van de landbouw en het verzekeren van basisgeneeskunde. Alleen wanneer zij zich uit de armoedeval kunnen tillen kunnen zij zelf voorzien in het duurzame onderhoud van de investeringen en zelf hun ontwikkeling en groei in de hand nemen. Hiervoor moeten in de eerste plaats solide structuren gerealiseerd worden waarbij het primordiaal is dat de vrouw een leidende rol speelt. Deze structuren zijn tevens een garantie voor de duurzaamheid.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy