Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw KANS! - Kinderen Adviseren Na Scheiding

Officiële naam: KANS! - Kinderen Adviseren Na Scheiding

Bij ons geven kinderen en jongeren het advies en zijn zij de experts!

Adres
Larumsebrugweg 215
2440 - Geel

Oprichtingsjaar
2023

Jongeren - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
0473733054

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Onze vereniging heeft tot doel het opzetten en coördineren van acties voor en door kinderen van gescheiden ouders zodat deze kinderen gewoon kind kunnen zijn en zo min mogelijk negatieve gevolgen van een scheiding mogen ervaren. We willen kinderen en jongeren een stem geven aangaand…

MISSIE

Onze vereniging heeft tot doel het opzetten en coördineren van acties voor en door kinderen van gescheiden ouders zodat deze kinderen gewoon kind kunnen zijn en zo min mogelijk negatieve gevolgen van een scheiding mogen ervaren. We willen kinderen en jongeren een stem geven aangaand scheidingen en daarbij herkenning, erkenning, hoop en perspectief geven. KANS! is een plek waar ervaringsdeskundigheid centraal staat. Het is géén hulpverleningsorganisatie. De steun die we bieden is care (liefdevolle aandacht) en niet cure (hulpverlening). Kinderen en jongeren hoeven niets te bereiken of aan doelen te werken, maar krijgen alle ruimte om vragen te stellen of ervaringen te delen. Onze vereniging neemt de verantwoordelijkheid om open, eerlijk en transparant ervaringen te delen en op basis van die ervaringen tips en advies te geven. We zijn niet verantwoordelijk voor individuele casussen van gezinnen waar een scheiding speelt. De directe doelgroep van KANS! zijn kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Ouders en andere volwassenen zoals het netwerk en beroepskrachten zijn een belangrijke indirecte doelgroep. Iedereen die om het kind of jongere heen staat willen we sensibiliseren voor het kindperspectief.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Buddywerking voor en door kinderen

  Het opzetten van een online buddywerking waarbij een buddy (18-25j) gekoppeld wordt aan een bobby (10-25j). De buddy is een steun en toeverlaat voor de bobby (liefdevolle aandacht) en geen hulpverlener.

  MEER

 • Onze jongeren delen hun verhalen en expertise

  Onze jongeren delen hun verhalen via het spreken voor scholen, organisaties, mediakanalen, bijdrages aan boeken, in samenwerkingen met KAJ (kerngroep rond scheiding), ...

  MEER

 • Al onze acties worden gedeeld op sociale media

  Via sociale mediakanalen verspreiden we onze acties/ content en willen we het thema onder de aandacht brengen.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy