Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw Ferm' Eline

Officiële naam: Ferm' Eline

De natuur als buddy

Adres
Ernest Van Dijckkaai 28 - 4
2000 - Antwerpen

Oprichtingsjaar
2023

Gezondheid (geestelijke) - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
0478/28.40.92

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De vzw Ferm’ Eline neemt en ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat de mentale gezondheidszorg evenveel aandacht én middelen krijgt als de lichamelijke gezondheidszorg. In het bijzonder streeft de vzw ernaar om het mentaal welzijn en de bescherming van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen onder de…

MISSIE

De vzw Ferm’ Eline neemt en ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat de mentale gezondheidszorg evenveel aandacht én middelen krijgt als de lichamelijke gezondheidszorg. In het bijzonder streeft de vzw ernaar om het mentaal welzijn en de bescherming van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen onder de aandacht te brengen en om elk taboe daarrond te doorbreken. Tevens wil de vzw in de Ferm’ Eline hulpverleners, jongeren en jongvolwassenen een plaats bieden om innovatieve trajecten en alternatieve therapieën naast de klassieke gezondheidszorg en jeugdzorg te faciliteren. Ferm’ Eline is een inclusieve, warme, veilige en toegankelijke plaats voor kwetsbare jongeren of jongvolwassenen waar het vinden van heling en rust in de natuur van de Ardennen en dichtbij dieren centraal staat. Het is een plek waar jongeren in transitie herbronnen en zich verder kunnen ontwikkelen samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn. Hiervoor werkt de vzw samen met verschillende instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg en de bijzondere jeugdzorg. De vzw wil tevens alle actoren (de overheid, het wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs, de brede bevolking) betrekken bij haar missie en visie opdat: - Jongeren met een mentale kwetsbaarheid en hun omgeving op meer begrip en aangepaste zorg kunnen rekenen. - Er een draagvlak wordt gecreëerd voor het zoeken naar de gepaste zorg en hulp voor mentaal kwetsbare jongeren en jongvolwassenen. Om deze visie te realiseren, staan de volgende waarden centraal voor de vzw Ferm’ Eline: - Vanuit een open ingesteldheid zonder te oordelen. - Met aandacht voor kleinschaligheid en het huiselijk karakter. - Met focus op rust vinden in en zorgen voor de natuur. - Vanuit gelijkwaardigheid en met respect voor de andere en de omgeving. - Inclusief. - Met oog voor het natuurlijke en het dichte netwerk van de jongere zelf en zoveel mogelijk in samenwerking met de directe omgeving van de jongere. - Waarbij veiligheid en een kwalitatieve begeleiding door een zorginstelling voorop staan.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy