Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Hartverwarmertjes Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: HARTVERWARMERTJES VZW

VZW Hartverwarmertjes creëert een band tussen oud en jong.

Adres
St.-Jozefslaan 50
2400 - Mol

Oprichtingsjaar
2019

Jongeren - Ouderen


Telefoon (algemeen nummer)
0032494882944

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Hartverwarmertjes VZW wil de band versterken tussen jong en oud. Hoe doen we dat? Door de 'Hartverwarmertjes', dit zijn knuffels die worden uitgedeeld aan kinderen op de spoedgevallendienst van het H. Hartziekenhuis van Mol. Deze knuffels worden gemaakt (gehaakt/gebreid/genaaid) door senioren van enerzijds omgevende woonzorgcentra…

MISSIE

Hartverwarmertjes VZW wil de band versterken tussen jong en oud. Hoe doen we dat? Door de 'Hartverwarmertjes', dit zijn knuffels die worden uitgedeeld aan kinderen op de spoedgevallendienst van het H. Hartziekenhuis van Mol. Deze knuffels worden gemaakt (gehaakt/gebreid/genaaid) door senioren van enerzijds omgevende woonzorgcentra (WZC) als nog thuiswonende senioren (genaamd ‘knuffeloma’s en – opa’s). Bij de knuffels steekt steeds een kaartje van waar de knuffel afkomstig is, met de vraag of de kindjes een bedankje (tekening/briefje/selfie met knuffel) willen sturen naar de senioren. Deze VZW richt zich op 2 doelgroepen: Kinderen in het ziekenhuis en senioren van de omgeving. Doelen bij kinderen: * Pijn- en angstreductie op een niet-farmacologische manier (ook effect op hun ouders) * Positieve ervaring koppelen aan een bezoek in het ziekenhuis zodat eventuele toekomstige bezoekjes minder eng zullen zijn * Verhogen van het ‘geluksgevoel’ van kinderen in het ziekenhuis * Kinderen stimuleren om aandacht te geven aan persoonlijk gemaakte geschenkjes (in tegenstelling tot de ‘wegwerp consumptiemaatschappij’) * Kinderen stimuleren om aandacht te geven aan ouderen en om respect te hebben voor ouderen. Doelen bij senioren: * Aanbieden van een maatschappelijk nuttig doel * Re-integratie van ouderen in de maatschappij * Vereenzaming tegengaan door: - Organisatie van bijeenkomsten voor het maken van de knuffels in groep - Opvolging en begeleiding door vrijwilligers van de ‘Hartverwarmertjes’ - Ontvangen van persoonlijke reacties die gestuurd worden door de kinderen en hun ouders * Verhogen van het ‘geluksgevoel’ van senioren Door begeleiding van medewerkers van WZC en vrijwilligers kunnen ook senioren meewerken die minder handig zijn (geworden). Jaarlijks organiseren wij ook nog een feest om al de deelnemende 'knuffeloma's' te bedanken (voor foto's/filmpjes hiervan: zie facebookpagina: https://www.facebook.com/hartverwarmertjesmol). De VZW wil zich inzetten om ecologisch te werk te gaan door zo veel mogelijk te kiezen voor ecologische materialen en door samenwerking met lokale bedrijven, uiteraard zonder de opgestelde veiligheidsvoorschriften te schenden.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy