Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

The Red Pencil (Europe) Stichting openbaar nut

Officiële naam: THE RED PENCIL (EUROPE)

WHEN WE RESCUE THE CHILD, WE SAVE THE ADULT

Adres
Sint-Michielslaan 47
1040 - Etterbeek

Oprichtingsjaar
2018

Migratie/integratie - Gezondheid (geestelijke)


Telefoon (algemeen nummer)
+32 498 567 992

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
The Red Pencil (Europe) maakt deel uit van de humanitaire organisatie The Red Pencil Humanitarian Mission. Onze expertise is kunsttherapie en onze doelstelling is het verstrekken van psychologische ondersteuning door middel van kunsttherapie aan kinderen, jongeren en volwassenen, die waar dan ook in de wereld,…

MISSIE

The Red Pencil (Europe) maakt deel uit van de humanitaire organisatie The Red Pencil Humanitarian Mission. Onze expertise is kunsttherapie en onze doelstelling is het verstrekken van psychologische ondersteuning door middel van kunsttherapie aan kinderen, jongeren en volwassenen, die waar dan ook in de wereld, geconfronteerd worden met moeilijk overbrugbare levensomstandigheden. Aldus helpen we hen om hun welzijn en hun emotionele en mentale gezondheid te verbeteren. Onze werkgebieden en ons publiek: - Sociale inclusie: asielzoekers - Gezondheid: mensen die lijden aan een ernstige ziekte (kanker) of een geestelijk gezondheidsprobleem

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

300.000€- 500.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Leven en groeien ondanks het trauma van ballingschap

  Samenwerking met Fedasil sinds 2017 Interventie in opvangcentra Workshops cycli van kunsttherapie en groepsmuziektherapie.

  MEER

 • Verbetering van het psychologisch welzijn van kankerpatiënten

  Samenwerking met de St-Luc University Clinics, het BOfort-centrum, het Re-sourcehuis. Groeps kunst therapie en muziek therapie workshop cycli.

  MEER

 • Conflictbeheer en intimidatie/pestenpreventie op school

  Samenwerking met basisscholen in de regio Brussel 2-daagse training

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy