Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: EDUCATIEF CENTRUM VOOR NATUUR EN STERRENKUNDE VZW

Natuur onder en over de bomen heen... Welkom in de wereld van verwondering!

Adres
Rondestraat 41
3950 - Bocholt

Oprichtingsjaar
2019

Jongeren - Wetenschappelijk onderzoek


Telefoon (algemeen nummer)
0474222116

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het ECNS werd op 28/10/2011 als feitelijke vereniging opgericht met als doel de mens te doen verwonderen over al de natuurpracht om ons heen. De eerste activiteit werd gehouden in april 2012. Sinds die periode heeft de vereniging haar aanbod steeds meer uitgebreid gaande van…

MISSIE

Het ECNS werd op 28/10/2011 als feitelijke vereniging opgericht met als doel de mens te doen verwonderen over al de natuurpracht om ons heen. De eerste activiteit werd gehouden in april 2012. Sinds die periode heeft de vereniging haar aanbod steeds meer uitgebreid gaande van natuur tot wetenschap, techniek en sterrenkunde. Dit doet ze door het geven van workshops, begeleide wandelingen, lezingen, waarnemingsmomenten, samenwerking met scholen en andere verenigingen en zoveel meer. Het ECNS kan ondertussen terugkijken op een honderdtal activiteiten. Sinds enkele jaren beschikt de vereniging over een educatief lokaal op huurbasis, waar ze bijvoorbeeld cursussen sterrenkunde organiseert. Momenteel (2019-2020) is de vzw bezig met de oprichting van een nieuwe publieke sterrenwacht in Bocholt (Limburg). Het ECNS is actief op website, facebook en instagram. Een historiek van activiteiten en meer informatie over het ECNS is terug te vinden op www.ecns.be. Foto's van activiteiten zijn terug te vinden in de albums op www.facebook.com/ECNS1. Sinds 2019 draagt de vereniging het statuut van vzw.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Een sterrenwacht voor Noord-Limburg, met een STEM voor jongeren!

    Met deze sterrenwacht wil het ECNS het provinciale beperkte aanbod in sterrenkunde versterken. Het wil hierbij een zo breed mogelijk maatschappelijk draagvlak behartigen. Denk aan jongeren, scholen, verenigingen, toerisme e.d. Met een brede visie en moderne instrumenten moeten jongeren er tevens een plaats vinden waarbij…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy