Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Zorgcirkels Jongdementie vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ZORGCIRKELS JONGDEMENTIE

Zorgcirkels Jongdementie biedt mensen met jongdementie, hun familie en omgeving infor…

Adres
Notarishof, 3, 1
3000 - Leuven

Oprichtingsjaar
2018

Gezondheid (geestelijke) - Andere


Telefoon (algemeen nummer)
016295059

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Jongdementie wordt door de overheid nog steeds niet erkend als ziekte. Gezinnen die geconfronteerd worden met deze diagnose komen vaak in de kansarmoede terecht. Zorgcirkels Jongdementie biedt sedert juni 2016 ondersteuning, ontmoeting, aangepaste zorg en zinvolle activiteiten aan personen met jongdementie en hun omgeving in…

MISSIE

Jongdementie wordt door de overheid nog steeds niet erkend als ziekte. Gezinnen die geconfronteerd worden met deze diagnose komen vaak in de kansarmoede terecht. Zorgcirkels Jongdementie biedt sedert juni 2016 ondersteuning, ontmoeting, aangepaste zorg en zinvolle activiteiten aan personen met jongdementie en hun omgeving in Vlaams-Brabant. We doen dit via zorgbegeleiding aan huis, een prikkelend activiteitenaanbod in Hét Ontmoetingshuis, buddywerking, ontmoetingsactiviteiten, vormingen voor vrijwilligers, familie en professionele hulpverleners, ondersteuning van mantelzorgers, aangepaste zorg in dagverzorging en residentieel wonen. Naast de eerste zorgcoöperatie is Zorgcirkels Jongdementie nu ook een vzw om mee te kunnen dingen met bv Warmste Week en andere projectoproepen. Momenteel werken we enkel en alleen op basis van benefieten, giften en vrijwilligers.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Zorgbegeleiding

  1 medewerker van Zorgcirkels Jongdementie begeleidt ruim 40 gezinnen die geconfronteerd worden met jongdementie in de provincie Vlaams-Brabant.

  MEER

 • Hét Ontmoetingshuis

  Op maandag, donderdag en vrijdag, tussen 9u en 17u kunnen mensen met jongdementie en hun omgeving zonder afspraak terecht in Hét Ontmoetingshuis, een gewoon huis in de straat waar mensen gewoon onder elkaar zijn. Vrijwilligers en gastvrouwen zorgen voor een prikkelend activiteitenaanbod met ruimte voor…

  MEER

 • Buddywerking

  Samen naar een voetbalmatch, samen fietsen of wandelen, samen boodschappen doen of op weekend gaan, een mooie tuin bezoeken,...het kan (terug) via buddywerking. Zorgcirkels Jongdementie gaat in het eigen netwerk van de persoon met jongdementie op zoek naar wie op vaste tijden ondersteuning kan bieden.

  MEER

 • Netwerking - buurtwerking

  Op dinsdagavond halen klanten hun bestelling van Buren en Boeren af in het afhaalpunt dat gevestigd is in de garage van Hét Ontmoetingshuis. Dit zorgt voor verbinding met de buurt. De Chinese vereniging Nihao en de Poolse School Leuven zijn vaste partners. Samen organiseren we…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy