Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw Rouwkost Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: VZW ROUWKOST

Wanneer iemand dichtbij plots veraf is.

Adres
Van Overstraetenlaan 8
1740 - Ternat

Oprichtingsjaar
2018

Gezondheid (geestelijke) - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
+32476275180

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Vzw Rouwkost is een vereniging die twee internetplatforms bezit en beheert met betrekking tot het helpen, informeren en begeleiden van kinderen en jonge mensen in het plots verlies van een dierbare. Deze websites zijn: www.eerstetroost.be en www.rouwkost.be Eerstetroost.be is een informatiesite voor het verwerken van…

MISSIE

Vzw Rouwkost is een vereniging die twee internetplatforms bezit en beheert met betrekking tot het helpen, informeren en begeleiden van kinderen en jonge mensen in het plots verlies van een dierbare. Deze websites zijn: www.eerstetroost.be en www.rouwkost.be Eerstetroost.be is een informatiesite voor het verwerken van een verlies voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Hierbij worden kinderen én hun ouder(s) geïnformeerd op welke manier ze kunnen omgaan met het overlijden van een dierbare. Er wordt ook op aanvraag, gratis een pakketje met hulpmiddelen opgestuurd. Rouwkost.be is een portaalsite dat een eerste hulp wil bieden in het verwerkingsproces van jongeren tussen 13 en 23 jaar bij het plots verlies van een dierbare. Het platform groepeert de belangrijkste hulpverleners, informeert nabestaanden over modaliteiten en rechten bij politionele vaststellingen en geeft informatie die nodig is om de realiteit te kunnen vatten. Niet enkel de jongere, maar ook de personen waaruit zijn/haar leefwereld is opgebouwd, kunnen terecht op Rouwkost.be. Zo is er info te vinden voor ouders, vrienden, school, ...

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Vorming geven

  informatie en vorming geven aan leerkrachten en jongeren.

  MEER

 • De website nog meer afstemmen op het doelpubliek

  door middel van animatie, tekeningen, filmpjes,...

  MEER

 • De eerstetroost.be uitbreiden met rouwtips voor ouder(s) met kinderen met Autismespectrumstoornis

  Een extra rubriek toevoegen.

  MEER

 • De aanvraagbare werkvormen van de eerste troost uitbreiden

  Doosje met de afbeelding van de eerste troost. Dit doosje kan als herinneringsdoosje of schatkistje dienen om voorwerpen van/over de overledene in te bewaren.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy