Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Amoukanama vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: AMOUKANAMA

Circus connecting Europa and Africa

Adres
Jacob van Arteveldestraat 12
8770 - Ingelmunster

Oprichtingsjaar
2017

Migratie/integratie - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
0465392202

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Via Circus en Beweging brengen we Afrika en Europa samen. We trekken bijvoorbeeld naar lagere scholen in Vlaanderen om workshops acrobatie, Afrikaanse dans en djembé te geven. En we trekken met een groep Guineese artiesten rond op festivals om mensen positieve energie te geven via…

MISSIE

Via Circus en Beweging brengen we Afrika en Europa samen. We trekken bijvoorbeeld naar lagere scholen in Vlaanderen om workshops acrobatie, Afrikaanse dans en djembé te geven. En we trekken met een groep Guineese artiesten rond op festivals om mensen positieve energie te geven via onze optredens. Langlopende projecten waar we sterk aan werken zijn: -we bouwen een circusschool in Guinea Conakry om jongeren daar een kans te geven aan een toekomst te werken. Om hen op een legale manier de wereld te laten rondreizen en hun cultuur te delen, algemene vorming aan te bieden en een plaats om zichzelf te vinden en uit te groeien tot professioneel artiest. -We werken samen met Europa binnen het FrameVoiceReport kader aan de creatie van een nieuwe show geïnspireerd door de vele verhalen omtrent migratie tussen Afrika en Europa, met specifiek aandacht voor de situatie van vrouwen. -We hebben de handen in elkaar geslaan met Dongo Productions om een documentaire te maken omtrent het thema vluchtelingen specifiek voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het verhaal zal verteld worden uit het oog van Kapté, een kind acrobaat in Guinee.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Creatie van een circus show geïnspireerd door migratieverhalen

  Met de steun van Europa zullen we de een circus show creëren met Guineese en Belgische artiesten. Met deze show zullen we eerst in Vlaanderen rondtrekken en daarna hopelijk internationaal. Naast de show zullen we ook 'randactiviteiten' organiseren om te communiceren over de vele migratie…

  MEER

 • Documentaire voor kinderen omtrent vluchtelingen

  Samen met Dongoproductions werken we aan een documentaire voor kinderen. Dit zal verteld worden uit het perspectief van Kapté, een kind acrobaat in Guinee. Het resultaat wordt in 2019 verwacht.

  MEER

 • Bouwen van een circusschool in Guinee

  Met Amoukanama bouwen we aan een circusschool in Guinee Conakry. Dit om het talent en doorzettingsvermogen van vele jongeren daar een kans te geven en hen de ruimte te bieden om zich te ontwikkelen tot professionele circus artiesten. Dit kan hen dan op legale wijze…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy