Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

sCooledu VZW Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SCOOLEDU

Organisator #SociaalsteSchool

Adres
Markgravelei 11
2018 - Antwerpen(2)

Oprichtingsjaar
2017

Kinder- en jongerenrechten - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
+32 495 53 57 54

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand. sCooledu zet zich in om online attitudes aan te leren vòòr kinderen zich begeven in online interacties en een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken op een inclusieve wijze. De positieve…

MISSIE

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand. sCooledu zet zich in om online attitudes aan te leren vòòr kinderen zich begeven in online interacties en een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken op een inclusieve wijze. De positieve aspecten van digitale geletterdheid en online interacties, waaronder de verbinding tussen kinderen, het ontdekken van nieuwe interesses en zelfsturend leren leren komen zelden aan bod. Ja, we denken nog te vaak aan mogelijk negatieve gevolgen van digitale innovatie op de ontwikkeling van onze kinderen. sCooledu VZW ondersteunt scholen en ouders die digitale geletterdheid inzetten om inclusie te stimuleren en kinderen op te voeden tot sociale digitale burgertjes. Hiervoor ontwikkelde sCooledu een gratis leerlijn en workshops die kinderen ondersteunen om te leren in de 21ste eeuw en dat antwoord biedt op de leerdoelstellingen met betrekking tot mediawijsheid en digitale geletterdheid. sCooledu organiseert elk jaar de wedstrijd #SociaalsteSchool waarbij alle laureaten ondersteund worden door specialisten in digitale transformatie op school. sCooledu organiseert gratis workshops die je helpen om van jouw school dé school van de toekomst te maken. De wedstrijd #SociaalsteSchool inspireert leerkrachten en ouders om positief en inclusief in te zetten op digitale geletterdheid.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • SociaalsteSchool

    De #SociaalsteSchool gaat op zoek naar projecten die de digitale vaardigheden van kinderen en jongeren versterken vanuit onderwijs. Projecten die ouderbetrokkenheid van jongeren ondersteunen en sociale integratie bevorderen, worden daarom graag gezien door de jury. Deelnemende scholen ontvangen ‘de inspiratiedoos’ met materiaal van de partners…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy