Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

VZW Kleine held Vereniging zonder winstgevend doel

Omdat elk kind het verdient om te schitteren

Adres
Dorpsstraat, 74a
9980 - Sint-Laureins

Oprichtingsjaar
2017

Gezondheid (fysieke) - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
+32474514421

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik de VZW kleine held opgericht. Ze is prematuur geboren. Omwille van een uiterst zeldzame aandoening (=het möbiussyndroom) heeft ze bijna 7 maanden op de NICU van het AZ Sint-Jan in Brugge gelegen. De oorzaak was…

MISSIE

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik de VZW kleine held opgericht. Ze is prematuur geboren. Omwille van een uiterst zeldzame aandoening (=het möbiussyndroom) heeft ze bijna 7 maanden op de NICU van het AZ Sint-Jan in Brugge gelegen. De oorzaak was het verlies van het tweelingzusje vroeg in de zwangerschap. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd en werd ze de mooiste ster aan de hemel. Ik heb toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke én praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar wezentje met al die kabeltjes plots een ‘echt’ baby’tje. Om die reden schenken we gratis startpakketjes op maat aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje,mini vlaggenlijn, een setje mijlpaalkaarten en een pack WaterWipes. Met onze dekentjes, geurdoekjes en vlaggenlijnen willen we een thuisgevoel creëren in die kille ziekenhuisomgeving. We schenken hierbij ook aandacht aan de broertjes en zusjes. Dankzij hun eigen zorgenvriendje kunnen ze hun angsten en problemen kwijt bij hun knuffel. Dit lost het probleem natuurlijk niet op maar geeft hen wel de kans om het van zich af te praten of te schrijven. Op die manier is het zorgenvriendje een eerste belangrijke stap in het verwerkingsproces. Bovendien kunnen de ouders zo ook te weten komen waar hun kinderen mee worstelen. Daarnaast bieden we de ouders ook een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aan op de dienst neonatologie. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel in hun verwerkingsproces. Bovendien hebben de ouders zo ook een blijvende herinnering aan een periode die naast heel wat angst en verdriet ook heel veel liefde kent. De liefde voor hun kind(eren).

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Week van de kleine helden

    1) Kersenpitkussens schenken aan de gezinnen van een kleine held Op die manier willen we letterlijk warmte schenken aan de gezinnen van een kleine held. Daarnaast zijn kersen het symbool van mijn meisje. Alles was in het kersenthema van geboortekaartje tot rouwbrief. Voor mij is…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy