Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

SoulHorses vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SOULHORSES

Zorgboerderij; samen zorg dragen voor mens, dier en natuur

Adres
Oude Lillebaan 17
2275 - Lille - Gierle

Oprichtingsjaar
2017

Gezondheid (geestelijke) - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
0475/87 34 24

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
SoulHorses vzw biedt, in een unieke groene omgeving met paarden, zorg aan voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en mensen met een beperking. Het leveren van maatwerk, afgestemd op de behoefte van de zorgvrager, wordt gedaan door middel van groene zorg voor mensen die nood hebben aan…

MISSIE

SoulHorses vzw biedt, in een unieke groene omgeving met paarden, zorg aan voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en mensen met een beperking. Het leveren van maatwerk, afgestemd op de behoefte van de zorgvrager, wordt gedaan door middel van groene zorg voor mensen die nood hebben aan een time-out moment, een zinvolle dagbesteding of een persoonlijke begeleiding op mentaal en fysiek vlak om zo bij te dragen tot meer levenskwaliteit. Op een actieve, educatieve en ervaringsgerichte manier laten wij mensen kennis maken met het houden van, omgaan met, en verzorgen van paarden/pony’s, onze katten, konijnen en kippen. Men kan ook deelnemen aan onze dagelijkse taken zoals tuinieren in de moestuin, weide- en bosbeheer. Het ritme op onze natuurboerderij wordt voor een groot deel bepaald door de paarden die er leven en het onderhoud van het domein. De missie van Soulhorses vzw is om de verbinding met jezelf te herstellen doormiddel van de natuur en paarden. Onze ervaren begeleiders werken met verschillende werkvormen, zodat jij kan voelen en ervaren waar jouw kracht ligt en hoe die te benutten. De basis voor persoonlijke ontwikkeling is zelfkennis en zelfinzicht. Je gezien en gehoord te voelen op ons domein, om vanuit heelheid je eigen kwaliteiten te (h)erkennen en samen of juist individueel die kwaliteiten naar buiten kunnen en durven brengen. Voor de zorg van de natuur binnen het domein van 8 ha, streven wij naar het behoud van de biodiversiteit die reeds aanwezig is. We plaatsen insectenhotels, bijen-, egel- en vleermuizenverblijven. Naast het behoud willen wij zo bijdragen aan het herstel en het beheer van kleine landschapselementen: randenbeheer, de poelen en houtkanten. Zo hebben wij in 2021 en januari en februari 2022 850 bomen en struiken bijgeplant. Linde, populier, zwarte Els, haagbeuk, hondsroos zijn allemaal inheemse bomen en struiken waar ook onze paarden mogen van eten. Wij zijn heel dankbaar voor de vele vrijwilligers voor hun blijvende inzet, onvermoeibare energie en enthousiasme.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy