Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw Ontrafel Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: VZW ONTRAFEL

Adres
Begijnhof 34
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
2016

Gezondheid (geestelijke) - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
0496/916 956

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
We zijn een vereniging die begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en hun gezinnen geconfronteerd met een emotionele pijn en verlies. Binnen de muren van het begijnhof bieden wij een plek aan … waar geen oordeel of taboe rust … waar je tijd en ruimte krijgt…

MISSIE

We zijn een vereniging die begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en hun gezinnen geconfronteerd met een emotionele pijn en verlies. Binnen de muren van het begijnhof bieden wij een plek aan … waar geen oordeel of taboe rust … waar je tijd en ruimte krijgt … waar je taal kunt zoeken voor je pijnlijke binnenwereld Een veilige plek waar je kunt groeien en jezelf kunt zijn. Wij willen ‘anders’ kijken en luisteren. Ontrafelen van het gedrag en zichtbare signalen. De steen opheffen om te zien wat er onder en achter steekt. Waarbij we kinderen, jongeren, volwassenen zien als individuen die gezond en normaal reageren op een voor hen ingrijpende gebeurtenis. We vertrekken vanuit kracht, vanuit wat in hoofd en hart uniek is. Want vanuit verwerking en het ontwikkelen van kracht ontstaat herstel. Wie bieden zowel individuele begeleidingen als groepstherapie aan. Daarnaast willen we o.a. via lezingen, vormingen op maat en projecten op school leerkrachten, ouders en opvoeders helpen om de signalen van kinderen en jongeren nog beter op te vangen. We hebben een meldpunt geïnstalleerd waar elke jongere, ouder, opvoeder, leerkracht, arts, collega, burger met zijn/haar vragen (over onze specifieke thema’s) terecht kan. In tegenstelling tot veel diensten binnen de geestelijke gezondheidszorg werken we zonder wachtlijsten. Dit maakt de hulp laagdrempelig. Er werd een hulpfonds opgericht zodat begeleidingen ook voor kwetsbare jongeren en gezinnen mogelijk wordt.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy