Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

geWOON-WIJS vzw

Officiële naam: geWOON-WIJS vzw

geWOON-WIJS = buitengewoon WIJS wonen

Adres
Elzeboomlaan 29
9032 - Gent - Wondelgem

Oprichtingsjaar
2016

Huisvesting - Personen met een handicap


Telefoon (algemeen nummer)
+32474429431

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Deze Gentse vzw organiseert en ondersteunt een woonzorgproject voor jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid, waarbij wonen en zorg naadloos gecombineerd worden. Dit ouderinitiatief biedt een kleinschalig woonkader waarbinnen jongvolwassenen de kans krijgen om met ondersteuning in hun eigen studio zo autonoom mogelijk hun…

MISSIE

Deze Gentse vzw organiseert en ondersteunt een woonzorgproject voor jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid, waarbij wonen en zorg naadloos gecombineerd worden. Dit ouderinitiatief biedt een kleinschalig woonkader waarbinnen jongvolwassenen de kans krijgen om met ondersteuning in hun eigen studio zo autonoom mogelijk hun leven uit te bouwen. Wij willen hen op die manier stimuleren zelfstandig te leven in relatie tot de andere bewoners, de buurt en de maatschappij. Wij willen de stuwende kracht zijn om de ondersteuningsnood van de jongvolwassenen op vlak van wonen te beantwoorden. Elke mens uniek is met zijn eigen talenten en krachten. En iedereen kan groeien, wat zijn situatie en beperkingen ook mogen zijn. Het respect voor de eigenheid en zelfstandigheid van elke jongvolwassene, het zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen staat centraal evenals het geloof dat zij elk van betekenis kunnen zijn voor hun medebewoners en omgeving. De gemeenschappelijke begeleiding, die de basis vormt, zal afhankelijk van de individuele zorgnood aangevuld kunnen worden met bijkomende begeleiding. Het uiteindelijke doel is dat de jongeren via deze woonvorm verder kunnen groeien in zelfredzaamheid, de regie van hun leven en hun wonen in eigen handen kunnen nemen, en leren samen leven.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • geWOON-WIJS bouwt

  We bouwen voor onze bewoners, zijnde 10 jongvolwassenen met autisme en normale begaafdheid, zodat zij 2019 (ten laatste in 2020) naar hun eigen appartement kunnen verhuizen, hun thuis.

  MEER

 • geWOON-WIJS organiseert Studio 11

  geWOON-WIJS Studio 11 zal het gemeenschappelijke appartement worden, het centrum, de kern van waaruit onze begeleiding zal gebeuren. Deze Studio heeft nog alles nodig om gezellig en werkbaar te worden : verf voor de nieuwe muren, witgoed voor de keuken, tafels en stoelen voor zowel…

  MEER

 • geWOON-WIJS begeleidt en ondersteunt

  Vanuit Studio 11 zal de gemeenschappelijke begeleiding hun werking uitbouwen.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy