Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Refugees Football Club Syriana

Officiële naam: Refugees Football Club Syriana vzw

Adres
De Wijngaardstraat 24 bus 2
2110 - Wijnegem

Oprichtingsjaar
2016

Migratie/integratie - Sport


Telefoon (algemeen nummer)
+32.465.82.48.43

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
RFC Syriana ontstond vanuit de behoefte bij een aantal Syrische vluchtelingen om zichzelf te organiseren en om op een positieve manier te investeren in een hoopvol maatschappelijk project. RFC Syriana is dus een voetbalclub opgericht voor en door vluchtelingen. Het is een open initiatief van…

MISSIE

RFC Syriana ontstond vanuit de behoefte bij een aantal Syrische vluchtelingen om zichzelf te organiseren en om op een positieve manier te investeren in een hoopvol maatschappelijk project. RFC Syriana is dus een voetbalclub opgericht voor en door vluchtelingen. Het is een open initiatief van vluchtelingen die hier in België verblijven en iets opbouwend willen doen voor hun lotgenoten, in nauw contact en sterke verbinding met de Belgische bevolking. Een groot aantal leden heeft traumatische ervaringen te verwerken. We willen met ons project ook zeer uitgesproken werken rond integratie , maar dan wel op een doordachte en veilige manier. De dominante opvatting is dat integratie pas geslaagd is als mensen uit kansengroepen zich 'mengen' in de reguliere clubs. Ons 'doelgroepspecifiek' initiatief heeft duidelijk een verdienste op het vlak van herstellen van de eigenwaarde van onze mensen in een kwetsbare situatie. Vanuit de eigen club als veilige plek, willen we dan de brug maken naar initiatieven die wel 'regulier' zijn : sportclubs uit de competitie. We willen met onze club niets liever dan ons mengen met de Belgische bevolking, en waardige ambassadeurs zijn voor vluchtelingen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • droom

    Wij hopen dit jaar te voldoen aan de normen van de voetbalbond zodat we volgend jaar mogen deelnemen aan de reeksen van 4de provinciaal.

    MEER

  • een thuisbasis

    We zijn een ploeg op de vlucht en missen ook nog een thuisbasis. We hopen volgend seizoen een voetballocatie te vinden waar we zowel kunnen trainen als wedstrijden spelen.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy