Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

TOUT BIEN - OKIDOKI Hey Hoe Gaat Het? Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: TOUT BIEN - OKIDOKI VZW

Hey hoe gaat het?

Adres
Maaltemeers 84
9051 - Gent - Sint-Denijs-Westrem

Oprichtingsjaar
2016

Gezondheid (geestelijke) - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
092446262

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Wij willen het aantal zelfdodingen aanzienlijk terugdringen. Concreet willen we het huidige, trieste cijfer van 18,7 per 100.000 inwoners (Eurostat 2012) te herleiden tot lager dan de resultaten van de EU-28 (11,9 per 100.000) en zelfs van gegevens van Nederland (10,7 per 100.000). De vzw…

MISSIE

Wij willen het aantal zelfdodingen aanzienlijk terugdringen. Concreet willen we het huidige, trieste cijfer van 18,7 per 100.000 inwoners (Eurostat 2012) te herleiden tot lager dan de resultaten van de EU-28 (11,9 per 100.000) en zelfs van gegevens van Nederland (10,7 per 100.000). De vzw stelt vast dat er reeds veel lovenswaardige initiatieven en preventie acties zijn maar dat ze zich voornamelijk concentreren op depressie. Daarom concentreren wij ons op suïcide bij jongeren. M.a.w. we willen een stap verder gaan dan de andere initiatieven. Vooreerst door het taboe te doorbreken dat zelfdoding nog altijd is en door suïcide bespreekbaar te maken. Niet alleen voor mensen met suïcidale gedachten, maar ook voor al wie hen omringt. Hierin kadert een awareness campagne die de hele maatschappij aanbelangt.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Hackathon suïcidepreventie

  Tijdens een hackathon verwelkomen we deelnemers om samen oplossingen te bedenken en ontwikkelen voor de uitdagingen omtrent suïcidepreventie. Deze oplossingen kunnen heel ruim zijn: elke oplossing die kan bijdragen aan de versterking van mentale gezondheid en het verminderen van het aantal suïcidepogingen is welkom!

  MEER

 • Memorandum politieke partijen

  Met het Memorandum “Preventie van zelfdoding 2019-2024” willen wij een bijdrage leveren aan een toekomstgericht Vlaams beleid voor de gezondheidsdoelstelling “preventie van zelfdoding” en wil ze de beleidsmakers inspireren en motiveren. Het memorandum is gericht aan alle politieke verantwoordelijken. De aanbevelingen zijn gedragen en opgesteld…

  MEER

 • Organiseren "OpenDeuren" tentoonstelling

  Algemeen doel: thematiek van zelfdoding bespreekbaar maken. Specifieke doel: met elkaar spreken helpt om negatieve gedachten “van je af te praten”. Een open en rustig gesprek helpt. Door begripvol in te gaan op de gevoelens van iemand, creëer je een gespreksklimaat waarin de persoon zijn…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy