Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Brein Instituut vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: BREIN INSTITUUT

Adres
Universiteitsplein 1
2610 - Antwerpen - Wilrijk

Oprichtingsjaar
2016

Gezondheid (geestelijke) - Wetenschappelijk onderzoek


Telefoon (algemeen nummer)
03 265 11 17

Stuur ons een e-mail!

MISSIE
Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Professor Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar neurodegeneratieve hersenziekten zoals dementie te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het hersenonderzoek. Door haar veelvuldige contacten met…

MISSIE

Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Professor Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar neurodegeneratieve hersenziekten zoals dementie te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het hersenonderzoek. Door haar veelvuldige contacten met patiënten, familieleden en mantelzorgers stelde Christine Van Broeckhoven vast dat er veel vraag is naar informatie over de klinische, therapeutische en genetische aspecten van hersenziekten zoals jongdementie, alzheimerdementie, frontotemporale dementie, parkinsonziekte, en verwante hersenziekten. Via het Brein Instituut, gaan de wetenschappers in gesprek met de mensen en vertalen de wetenschappelijke bevindingen alsook het experimentele onderzoek naar laagdrempelige en toegankelijke informatie. Uniek is dat de wetenschappers rechtstreeks communiceren vanuit het laboratorium met de meest recente bevindingen. Hiervoor werkt Brein Instituut nauw samen met wetenschappers en neurologen. Dit is cruciaal om de juiste informatie te garanderen. Brein Instituut vzw gebruikt de verworven fondsen om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen door het werven van jonge wetenschappers, het financieren van laboratorium materiaal en onderzoeksprojecten. Brein Instituut vzw wil er zijn voor iedereen die informatie wenst of die het wetenschappelijk onderzoek wilt ondersteunen. Brein Instituut is een instituut waar informatie uitgewisseld wordt en geïnteresseerden in dialoog kunnen gaan met elkaar en met wetenschappers. Daarnaast willen wij een draagvlak creëren in de samenleving rond de gevolgen van de vergrijzing en het belang van doorgedreven onderzoek. Brein Instituut vzw kan gevolgd worden via Facebook en Twitter.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Wetenschapscommunicatie

    Via lezingen door wetenschappers over Alzheimer en dementie op aanvraag van verenigingen zoals bijvoorbeeld Neos, Okra, Landelijke Gilden,... Maar ook door de organistaie van infodagen over neurodegeneratieve hersenziekten zoals dementie voor een lekenpubliek zoals bijvoorbeeld familieleden en mantelzorgers.

    MEER

  • Fondsenwerving

    Voor het werkjaar 2016-2017 ligt de nadruk op de financiering van jonge onderzoekers.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy