Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw Metgezel Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: METGEZEL

Vzw Metgezel biedt persoonlijke ondersteuning bij vrije tijd en vakantie.

Adres
Bulskampstraat 24
8630 - Veurne

Oprichtingsjaar
2015

Personen met een handicap - Toerisme


Telefoon (algemeen nummer)
0472/260 795

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Vzw Metgezel biedt het hele jaar door MEHA vakanties en MEHA vrije tijd aan voor - mensen met een verstandelijke beperking - mensen met niet aangeboren hersenletsel - mensen met (een vermoeden van) autisme en/of verstandelijke beperking - gezinnen met een jongere met een beperking…

MISSIE

Vzw Metgezel biedt het hele jaar door MEHA vakanties en MEHA vrije tijd aan voor - mensen met een verstandelijke beperking - mensen met niet aangeboren hersenletsel - mensen met (een vermoeden van) autisme en/of verstandelijke beperking - gezinnen met een jongere met een beperking MEHA is een samenwerking tussen vzw Havenzate en vzw Metgezel. Door de handen in elkaar te slaan kunnen we ons aanbod verruimen langs beide zijden. Wij maken het verschil door in kleine groepjes vakanties aan te bieden. Voor de georganiseerde vakanties zijn dit groepjes van 3 tot 5 deelnemers. Wij bieden 24/24u ondersteuning aan voor de georganiseerde vakanties of gedeeltelijke ondersteuning voor onze "bijzondere vakanties". Bij de "bijzondere vakanties" bieden we gedeelde zorg vakanties aan, vakanties voor grote groepen, één op één vakanties enzovoort... Deze vakanties organiseren we "op afspraak". Ons aanbod wordt zo goed mogelijk afgestemd op de wensen en noden van de mensen. Vzw Metgezel heeft ook een creatieve pijler in de Westhoek : 'Anke en zebra'... Bedoeling is mensen met en zonder beperking creatief samen aan de slag te krijgen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Reisjes voor mensen met een beperking met hoge zorgnood.

  Wij doen vakanties aan de Westkust en in de Westhoek, maar ook in de Ardennen en de buurlanden. Ons aanbod breidt stelselmatig uit.

  MEER

 • Gedeelde zorg vakanties

  Mensen kunnen per midweek een 12 a 20 uur ondersteuning van vzw Metgezel krijgen tijdens een verblijf in de Westhoek.

  MEER

 • Kunstige ontmoetingen over de grenzen van beperkingen heen.

  Bij creatieve momenten en exposities, streven we een wisselwerking na met de maatschappij. We willen de nadruk leggen op wat mensen met een beperking wel kunnen, op hun unieke blik op de wereld. Ervaring leert dat dit heel warme en intense momenten zijn, waar iedereen…

  MEER

 • Vakanties voor mensen met (een vermoeden van) autisme.

  De vakanties voor mensen met (vermoeden van ) autisme, gaan door in beperkte groep. We bereiden de mensen goed voor op hun reis en maken zoveel mogelijk gebruik van hun eigen communicatiemethoden om de overgang zo klein mogelijk te maken.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy