Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

LuKiArt vzw - Kunst op maat van het zieke kind Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: LUKIART VZW

LuKiArt vzw - Kunst op maat van het zieke kind

Adres
Twee Dreven, 29
9830 - Sint-Martens-Latem

Oprichtingsjaar
2014

Cultuur/patrimonium - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
0475803403

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Een glimlach toveren op het gezicht van een ziek kind, dàt is waarom we Kunst-ateliers aanbieden - in het bijzonder voor chronisch, langdurig of terminaal zieke kinderen. De ateliers worden zowel individueel bij het kind thuis als in groep georganiseerd (ziekenhuis(school), revalidatiecentrum, ...). Sinds de…

MISSIE

Een glimlach toveren op het gezicht van een ziek kind, dàt is waarom we Kunst-ateliers aanbieden - in het bijzonder voor chronisch, langdurig of terminaal zieke kinderen. De ateliers worden zowel individueel bij het kind thuis als in groep georganiseerd (ziekenhuis(school), revalidatiecentrum, ...). Sinds de coronacrisis bieden we onze ateliers ook online aan en verrassen we zieke kinderen met onze LuKiArt "Kunstatelier-in-een-box" - boordevol materialen en ideeën om zelf mee aan de slag te gaan! We organiseren ook ateliers voor kinderen wiens gezin zwaar getroffen is door een ernstig ziek gezinslid (broer, zus, mama, papa,...). En in alles wat we doen, vertrekken we vanuit de persoonlijke context en diepste eigenheid van het kind, met zijn/haar eigen dromen, gevoelens enz. Actieve kunstcreatie is veel meer dan een spel: het werkt helend…voor het kind zelf én de ruimere omgeving. We stimuleren het kind dan ook om de liefdevolle mensen dichtbij het kind erbij te betrekken. Elk kunstwerk is bovendien een blijvende herinnering aan een emotioneel hoogtepunt, wat positieve gevoelens opwekt wanneer het even wat minder gaat. Omdat beelden meer zeggen dan woorden is er onze site www.kunstopmaatvanhetziekekind.be

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • LuKiArt Kunstatelier in de ziekenhuisschool

  Samen met de kinderen kunst creëren tijdens de schooluren in het ziekenhuis. Wij passen onze methode en onderwerp aan aan de mogelijkheden van elk kind en de beschikbare tijd. Er is steeds aandacht voor verschillende kunstdisciplines, materialen en technieken.

  MEER

 • LuKiArt Kunstatelier Aan Huis

  Kunstcreatie samen met het zieke kind (evt. met broer(s) of zus(sen)), in een vertrouwde omgeving én op maat van zijn/haar mogelijkheden en interesses.

  MEER

 • LuKiArt Kunstatelier in het ziekenhuis- revalidatiehuis - respijthuis

  Samen met de kinderen én de ouders, vrijwilligers,…op reis gaan in de wondere wereld van de fantasie en kunst creëren, steeds geïnspireerd door een kunstenaar, een verhaal, een hedendaags thema, de natuur,...

  MEER

 • LuKiArt Kunstatelier-in-een-box (corona proof, ook in abonnementsformule mogelijk)

  Een set van (nieuw) teken-, schilder- en kunstelmateriaal en van fiches met uitgewerkte en inspirerende ideeën. Dit alles ondersteund met online video's. We kunnen ook op maat er online bij zijn met bijkomende uitleg indien wenselijk.

  MEER

 • LuKiArt "Liefste dag-droom-doe boek" + bijhorend atelier op maat

  Een unieke bundeling van inspirerende ideeën, ontwerpen, verhalen, gedichten, ... om het kind aan te moedigen tot kunstcreatie. DIt alles verpakt in een schilderwaardig boek waarin naar hartelust mag gewerkt worden. Na het atelier begeleid door onze professionals blijft het boek een vriend om samen…

  MEER

 • LuKiArt Kunstatelier voor kinderen van patiënten

  Samen met de kinderen én iedereen van het gezin die wil deelnemen, gaan we naar een fantasiewereld vol magie, waar we ons laten leiden door inspiratie van het moment. Wat er gebeurt weet niemand op voorhand. Het resultaat is altijd uniek.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy