Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ecoduikers vzw - duiken met een doel - Noordzee plastic vrij Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ECODUIKERS VZW (Duiken, Noordzee, Plastic, Spooknetten, Recyclage, Milieu)

Voor een propere Noordzee - zonder plastic, lood en spooknetten. Duikers met een doel.

Adres
Heideland 20
2640 - Mortsel

Oprichtingsjaar
2013

Dierenwelzijn - Milieu


Telefoon (algemeen nummer)
049748060

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Ecoduikers zet zich met vrijwillige duikers in om wrakken in de Noordzee te ontdoen van oude visnetten, lijnen, haakjes en lood. De afgescheurde netten rond wrakken blijven doorvissen en doden zo onnodig veel vis. Dit wordt ‘spookvissen’ genoemd. Het lood dat aan die netten en…

MISSIE

Ecoduikers zet zich met vrijwillige duikers in om wrakken in de Noordzee te ontdoen van oude visnetten, lijnen, haakjes en lood. De afgescheurde netten rond wrakken blijven doorvissen en doden zo onnodig veel vis. Dit wordt ‘spookvissen’ genoemd. Het lood dat aan die netten en afgebroken vislijnen hangt is zeer giftig, zelfs in lage concentraties. Door corrosie komen loodverbindingen in ons ecosysteem terecht. Planten en dieren nemen het ongemerkt op waardoor het in de voedselketen terecht komt. Met onze vrijwillige duikers verwijderen wij de oude netten en achtergebleven lood. De netten worden gerecycleerd tot o.a. badmode en sokken.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • duiken in Noordzee naar wrakken met spooknetten

    De honderden wrakken op de zandbodem voor de Belgische kust vormen oases van leven. Ze zijn sprookjesachtig begroeid en een woonplaats voor vele soorten vis, krabben en kreeften. Door de aanwezigheid van al dat leven, hebben deze wrakken ook een enorme aantrekkingskracht op zowel professionele…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy