Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

ASBL "Al Maseon du Pichou" Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: AL MASEON DU PICHOU SAINT-PIAT

Adres
Rue Saint-Piat 7
7500 - Tournai

Oprichtingsjaar
2013

Kinder- en jongerenrechten - Armoedebestrijding


Telefoon (algemeen nummer)
069228348

Stuur ons een e-mail!

MISSIE
Sinds enkele jaren al bestrijdt onze VZW de armoede door middel van verscheidene activiteiten. Zo organiseren onze vrijwilligers een dagdagelijkse verdeling van voedselpakketten in ons wijkhuis. Onze VZW verzamelt eveneens kledij die verdeeld worden in functie van de noden en behoeftes, of tijdens uitdagende activiteiten…

MISSIE

Sinds enkele jaren al bestrijdt onze VZW de armoede door middel van verscheidene activiteiten. Zo organiseren onze vrijwilligers een dagdagelijkse verdeling van voedselpakketten in ons wijkhuis. Onze VZW verzamelt eveneens kledij die verdeeld worden in functie van de noden en behoeftes, of tijdens uitdagende activiteiten zoals bij een nieuw startend schooljaar. Ons wijkhuis ontvangt eveneens een advocaat die een juridische permanentie bijhoudt en wij genieten ook van de steun van de publieke schrijvers. Een plichtschool werd ook opgestart, om leerlingen in huiswerknood te helpen, of voortijdige schoolverlaters een handje bij te staan. Elke eerste zondag van september organiseren wij een wijkfeest, met als doel de rijke en arme inwoners, vrijwilligers, leden van ons VZW en hun donors samen te brengen in een familiale warme sfeer. Via donaties koopt onze VZW ook medicijnen en elementaire levensbehoeftes voor de hulpbehoeftige armere bewoners van de Saint-Piat wijk. In het totaal helpen wij ongeveer 150 families of +/-350 personen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Plichtschool

    Hulpverlening voor leerlingen in huiswerknood of de voortijdige schoolverlaters een handje bij te staan

    MEER

  • Verdeling voedselpakketten

    Elementaire levensbehoeftes voorzien voor de hulpbehoeftige armste bewoners van de Saint-Piat wijk

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy