Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

BEAD vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: BASIC EDUCATION FOR AFRICAN DEVELOPMENT VZW

Adres
Varenstraat 111
2300 - Turnhout

Oprichtingsjaar
2014

Onderwijs/Talentontwikkeling - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
0473646456

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het doel van de organisatie is het bevorderen van ontwikkeling via toegankelijk en relevant onderwijs aan kinderen in kansarme gebieden in Zuidelijk Afrika. We willen dit realiseren in samenwerking met lokale mensen en middelen om zo duurzaam mogelijk te werken. BEAD werkt voor kleinschalige scholen…

MISSIE

Het doel van de organisatie is het bevorderen van ontwikkeling via toegankelijk en relevant onderwijs aan kinderen in kansarme gebieden in Zuidelijk Afrika. We willen dit realiseren in samenwerking met lokale mensen en middelen om zo duurzaam mogelijk te werken. BEAD werkt voor kleinschalige scholen en onderwijsprojecten. De autochtone cultuur en de onderwijsvisie van de school staan centraal en zijn prioritair. BEAD streeft ernaar op een waardige en cultuursensitieve manier haar kennis en ervaring te delen. Zo tracht BEAD via graduele aanpassingen en onderlinge uitwisseling van ervaringen (stagiaires) een breder draagvlak voor toegankelijk en relevant onderwijs te creëren binnen de lokale gemeenschap. De organisatie wil ook de operationele werking van de school mee ondersteunen. Voor de organisatie BEAD staan gelijkwaardigheid, vertrouwen in competenties van anderen en betrokkenheid van zowel de ondersteunende partner als het ontvangende land centraal. De verantwoordelijkheid van éénieder van ons om zorg te dragen voor een ander is de basiswaarde van de organisatie. In Komatipoort, Zuid-Afrika, werkt BEAD samen met een vijftal lokale scholen en ondersteunt het concreet een groep van 60 kinderen uit de lokale township, die dagelijks naar de kleuterschool gaan. Er werken een team van 7 personen als ondersteunend personeel en daarbovenop drie leerkrachten.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy