Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Himalayan Projects vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: HIMALAYAN PROJECTS

Rimpels in een oceaan van bergen.

Adres
Leiselestraat 138
8200 - Brugge(2)

Oprichtingsjaar
2003

Armoedebestrijding - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
050 385704

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Aanbrengen structurele basisvoorzieningen aan de oerculturen in de Himalaya, m.b. in Nepal. Ondermeer oprichten en eventueel uitbaten basis-)scholen, medische posten. Huisvesting voor kansarmen en achtergestelde groepen (wezen, vrouwen, lage kastes), aanbrengen nutsvoorzieningen (zonne-energie) in kleine instellingen zoals scholen. Sport- en verenigingsinfrastructuur. Toegangsverbeteringen (bijv. permanente wandelbruggen…

MISSIE

Aanbrengen structurele basisvoorzieningen aan de oerculturen in de Himalaya, m.b. in Nepal. Ondermeer oprichten en eventueel uitbaten basis-)scholen, medische posten. Huisvesting voor kansarmen en achtergestelde groepen (wezen, vrouwen, lage kastes), aanbrengen nutsvoorzieningen (zonne-energie) in kleine instellingen zoals scholen. Sport- en verenigingsinfrastructuur. Toegangsverbeteringen (bijv. permanente wandelbruggen over riviertjes)en stabilisatie- en beveiligingswerken (bijv. Steunmuren tegen landverschuivingen)in het gebergte. Dringende hulpverlening (bijv. hospitalisatiekosten) via Noodfonds en betalen van opleidingen en verdergezette hogere studies via Studiefonds (incl. huisvesting). Sensibilisering en bewustmaking naar Belgische bevolking in verband met Noord-Zuidproblematiek.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Scholen

  oprichten van scholen en sturen van vrijwilliger leraars en aankoop educatief materiaal, schooluniformen enz...

  MEER

 • Medische hulp

  Uitbaten medische post en tandartskabinet en organiseren van ambulante medische kampen met westerse dokters en tandartsen.

  MEER

 • Noodhulp

  In de verwoeste dorpen leveren we noodgoederen aan en algemeen helpen we ook de dringende hospitalisatie bekostigen van armen en andere achtergestelde groepen.

  MEER

 • Drinkwatervoorziening

  Mede door de aardbeving zijn tal van bronnen verstoord of onderbroken. Water is de allereerste behoefte van een mens. Daarom boren wij putten aan of zoeken een bron die we inkapselen en vervolgens via filtratie naar de dorpen pompen. Daar wordt naargelang de behoefte een…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy