Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Euterpe vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: EUTERPE

Adres
Leonard Vandorpestraat 12
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
2001

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
056 21 79 66

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Sinds haar oprichting in 1997 stelt Euterpe zich tot doel in het Kortrijkse de promotor te zijn van kamermuziek uit het klassieke repertorium en aan jonge musici en componisten van hoog niveau een podium te bieden. Om dit doel te bereiken en het gekozen profiel…

MISSIE

Sinds haar oprichting in 1997 stelt Euterpe zich tot doel in het Kortrijkse de promotor te zijn van kamermuziek uit het klassieke repertorium en aan jonge musici en componisten van hoog niveau een podium te bieden. Om dit doel te bereiken en het gekozen profiel te bewaken, stelt Euterpe bij haar jaarlijkse programmering volgende criteria voorop: 1. Kwaliteitsvolle kamermuziek Deze omvat zowel bekende, onbekende als miskende werken van de hand van componisten uit de XVIIIe tot de XXIe eeuw, zonder uitsluiting van welke stijl of genre ook, maar met het accent op de moderne en hedendaagse productie. 2. Podium voor Vlaamse componisten Euterpe put geregeld uit het repertorium van de Vlaamse meesters, met bijzondere aandacht voor het œuvre van de hedendaagse componisten. Zodoende zal de melomaan een representatief staal krijgen van wat er leeft op de hedendaagse muzikale scène. Euterpe programmeert ook af en toe creaties van Vlaamse componisten die ze confronteert met het oeuvre van hedendaagse componisten wereldwijd. 3. Podium voor jonge uitvoerders Zonder afbreuk te doen aan de gestelde eisen van hoge kwaliteit, wil Euterpe vooral aan jonge talentvolle uitvoerders (tot 30 jaar) en rijzende sterren (30 tot 40 jaar) de kans bieden op te treden en zich bij een ruimer publiek bekend te maken. 4. Programmering Euterpe streeft ernaar haar programma’s zo samen te stellen dat telkens zowel historische als meer recente werken worden uitgevoerd.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Retro en hedendaags

    Op het programma op 2 maart 2018: werken van Bach/Busoni, Cl. Debussy, J. Brahms en Ann Kuppens voor klarinet, cello en piano.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy