Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gevangenismuseum vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: GEVANGENISMUSEUM

Adres
Hoevestraat 31
2330 - Merksplas

Oprichtingsjaar
1999

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
+32-14-633 624

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Gevangenismuseum vzw baat een museum uit dat gericht is op alle aspecten van de vrijheidsberoving vanaf omstreeks 1750. Het museum is erop gericht de materiële en immateriële getuigenissen m.b.t. de gekozen themata te verwerven, in bruikleen te verkrijgen, te bewaren, wetenschappelijk te onderzoeken, te presenteren…

MISSIE

Gevangenismuseum vzw baat een museum uit dat gericht is op alle aspecten van de vrijheidsberoving vanaf omstreeks 1750. Het museum is erop gericht de materiële en immateriële getuigenissen m.b.t. de gekozen themata te verwerven, in bruikleen te verkrijgen, te bewaren, wetenschappelijk te onderzoeken, te presenteren en te informeren voor doeleinden van studie, educatie en genoegen. Het gevangenismuseum bevindt zich in de Landloperskapel, Kapelstraat te 2330 Merksplas. Deze kapel bevindt zich op het voormalige landlopersdomein te Merksplas, waar het erfgoed van dit socio-culturele verhaal nog tastbaar aanwezig is. Rondom de huidige strafinrichting en het centrum voor illegalen bevindt zich een volledig justitiedorp met cipierswoningen en met ondermeer de voormalige lagere school voor de kinderen van het personeel. De landloperskolonie van Merksplas stelde zich, samen met Wortel en vier landbouwkolonies in Nederland, kandidaat voor erkenning tot het Unesco Werelderfgoed. De grote kracht van dit verhaal is, dat de aanpak van de armoe-bestrijding in de 19de eeuw thans nog zichtbaar en tastbaar aanwezig is in dit landschap!! Het museum helpt mee bij de verdere ontsluiting van dit domein.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy