Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Oscare Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: OSCARE

Your scar, our care

Adres
Van Roiestraat 18
2170 - Antwerpen - Merksem

Oprichtingsjaar
1998

Gezondheid (fysieke) - Wetenschappelijk onderzoek


Telefoon (algemeen nummer)
036401080

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De vzw Oscare is een dienstencentrum dat onder één dak alle mogelijke bijstand en nazorg aanbiedt aan brandwondenpatiënten en hun familie eens ontslagen uit het ziekenhuis. Deze diensten worden verleend door artsen, kinesisten, verplegend personeel, psychologen en psychotherapeuten, makers van drukkledij en een heel team…

MISSIE

De vzw Oscare is een dienstencentrum dat onder één dak alle mogelijke bijstand en nazorg aanbiedt aan brandwondenpatiënten en hun familie eens ontslagen uit het ziekenhuis. Deze diensten worden verleend door artsen, kinesisten, verplegend personeel, psychologen en psychotherapeuten, makers van drukkledij en een heel team van vrijwilligers. Daarnaast trachten we door goed opgezette onderzoeken de effecten van nieuwe behandelingstechnieken in de littekenbehandeling na te gaan om o.a. de kwaliteit alsook de levenskwaliteit te verbeteren. In onze Scar Academy delen we kennis mbt littekenbehandelingen met professionele zorgverstrekkers en therapeuten. Er gaat eveneens veel aandacht uit naar de preventie van brandwonden. Volgens een uitgesproken doelgroepen beleid maken we brandveilig leven overal bespreekbaar. Omdat we niet structureel gesubsidieerd zijn, werd het Kinderbrandwondenfonds, het Kinderfonds van Oscare opgericht. Via giften, legaten en benefietacties kunnen we zo onze werking en de nazorg financieren.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

500.000€ - 1.000.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 5 tot 9

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy