Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ananda vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ANANDA

De innerlijke vreugde van het delen

Adres
Ninovesteenweg 93
9320 - Aalst - Erembodegem

Oprichtingsjaar
1998

Armoedebestrijding - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
053 77 33 49

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Ananda is een kleine vzw die financiële en morele hulp wil bieden aan de armste der armen in India. Wij steunen alleen kleinschalige projecten van plaatselijke organisaties, scholen, vrouwengroepen, dispensaria enz. die steeds uit de boot vallen bij grotere ngo's. De armste der armen zijn…

MISSIE

Ananda is een kleine vzw die financiële en morele hulp wil bieden aan de armste der armen in India. Wij steunen alleen kleinschalige projecten van plaatselijke organisaties, scholen, vrouwengroepen, dispensaria enz. die steeds uit de boot vallen bij grotere ngo's. De armste der armen zijn diegene die te lijden hebben onder het kastensysteem, in het bijzonder de kastelozen. Er zijn er nog zovelen die onder de armoedegrens leven, die ondervoed zijn en die gebrek hebben aan de meest noodzakelijke medische en andere zorgen. Concreet betekent dit: - vele gezinnen hebben geen degelijke woonst; - vrouwen moeten elke dag uren ver drinkwater halen; - armen kunnen hun schulden niet terugbetalen; - vrouwen worden onderdrukt, omdat ze geen inkomen hebben; - kinderen en jongvolwassenen kunnen niet lang genoeg naar school gaan, omdat ze de studiekosten niet kunnen betalen; - kinderen moeten onder andere werken in de ledernijverheid, tapijtweverijen en vuurwerkfabrieken in plaats van naar school te gaan; - weduwen worden hun vrijheid afgenomen en moeten zich ten dienst stellen van de schoonfamilie; - mannen en vrouwen kunnen slechts beperkte tijd in het jaar als dagloners op de velden van landheren werken, en dit voor een armoeloon. Hierbij kan niemand onbewogen blijven staan. Hieraan willen we blijven verder werken en rekenen we hiervoor ook op de steun van vele mensen die hetzelfde willen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy